Pillantás a vállalati kontrolling és gazdasági vezetés világába

  • -

Pillantás a vállalati kontrolling és gazdasági vezetés világába

Nagy örömünkre szolgál, hogy megoszthatjuk veletek Füleky Tibor cégünk Gazdasági vezetőjével készül interjút, aki 2023 májusában csatlakozott a Gazdasági és pénzügyi osztály szolnoki csapatához. A pénzügyi terület minden vállalat életének egyik legfontosabb szervezeti egysége. Reméljük az alábbi interjú érdekes lesz azok számára is, akik ezzel a területtel vagy Tibor személyével ebben a beszélgetésben ismerkednek meg.

2023 májusában kezdtél a vállalatunknál, mint Gazdasági vezető, miért volt vonzó számodra ez a pozíció a BI-KA Logisztika Kft.-nél?

Korábban mind szolgáltató, mind termelő cégeknél dolgoztam pénzügyi és kontrolling területeken, több alkalommal vezetőként is. Tapasztalatom szerint egy szolgáltató vállalat stratégiájában egyik legfontosabb fókusz terület, hogy a tevékenységét hogyan tudja magasabb minőségben végezni, hogyan akarja fejleszteni és ehhez milyen erőforrásokra van szüksége. Ez a gondolkodásmód közel áll hozzám és volt alkalmam néhány vidéki és fővárosi nagyvállalatnál megtapasztalni a gyakorlatban is. Amúgy Szolnokon élek a családommal, így mindenképpen jó lehetőség számomra, hogy a régió egyik jelentős szolgáltatással foglalkozó cégénél, a BI-KA Logisztika Kft.-nél dolgozhatok és fejleszthetem a mostani tudásomat tovább a fuvarozási és logisztikai iparág megismerésével.

Már ismerve a BI-KA pénzügyi folyamatait és az osztály működését, hol látsz olyan területet, ahol a Te eddigi tapasztalatoddal új szemléletet, hatékonyabb vagy magasabb szintű működést tudsz megvalósítani a jövőben?

A BI-KA Logisztika Kft. egy több mint 30 éves vállalkozás. Alapvetően a pénzügyi folyamatai kialakultak. Nyilván mindent lehet még jobbá tenni, melyre itt a kollégák és a vezetés is nagyon törekszik. Főként a kontrolling és a tervezési területek szemléletet szeretném a vezetőség támogatásával frissíteni. Nekem ezen a területen van szolgáltatással foglalkozó nagyvállalati, KKV termelő vállalati és bankszektori tapasztalatom is.
Konkrét példaként említeném, hogy a jövőben törekedni fogunk a jelenleginél több valós idejű riport elkészítésére, a cégünket és szektort érintő gazdasági előrejelzések összeállítására. Hiszem, hogy a jövőbeni racionális döntéseknek adatalapon kell történniük. Mi azon fogunk dolgozni, hogy ehhez minden riport, előrejelzés és tervezés a menedzsment rendelkezésére álljon.

Milyennek látod a munkatársak együttműködést, hogyan tudnád jellemezni néhány hónap távlatából a BI-KA „éltérzést”?
Itt személyesebb és szorosabb emberi kapcsolatok vannak, mint amiket eddigi munkahelyeimen tapasztaltam. A vállalat nagyságából adódóan a KKV szektor felső szintjén van a BI-KA, azonban sok területen megmaradt a rugalmas működés, a szakmai tudás megosztása. Az emberi értékek, mint lojalitás, mind tulajdonosi szemlélettel történő munkavégzés tetten érhetőek annak ellenére, hogy a szervezet folyamatos átalakuláson megy keresztül, több új osztály és pozíció nyílik meg mind a budapesti, mind a szolnoki irodákban. Jó látni, hogy a családi vállalat alap értékrendje a növekedés ellenére is fontos.

Mennyire fontos a folyamatos tanulás és a fejlődés számodra?

A fejlődés alapja a folyamatos tanulás. A BI-KA esetében ahogy mondtam már, a növekedés és a dinamikus szervezeti fejlődés hozza magával azt, hogy a tudás megosztás, a munkatársak fejlesztése elengedhetetlen. Ez nem terület függő, hanem vállalati kultúra és szektor függő. A pénzügyi területen tervezem, hogy munkatársaim munkáját támogassam azzal a tapasztalati tudással, melyet hozok magammal. Szervezeti szinten az, hogy egyes problémákat projekt szemlélettel oldunk meg, ez megint egyfajta edukáció. A vezető munkatársak rendszeres előadói és résztvevői szakmai konferenciáknak, amelyekről a kollégák és a vezető társak számára összefoglaló készül. Ezek az események arra szolgálnak, hogy látásmódunk szélesedjen, kapcsolatok által a tapasztalat megosztásból származó információkat hasznosítsuk cégünknél. Számomra fontos még a szakterületemet érintő tudást autodidakta módon való fejlesztése. Ha a nyitottság és a tudásmegosztás megfelelő módon tud találkozni, úgy komoly szakmai műhelyek jönnek létre. Ez lehet egy út itt, a BI-KA Logisztika Kft.-nél.

Nagyon köszönjük a sok érdekes gondolatot Tibornak és bízunk benne, hogy számotokra is inspiráló beszélgetést olvashattatok!

 

 


Ajánlatkérés

    Honnan hallott rólunk? (kötelező)

    Cégnév (kötelező)

    Kapcsolattartó neve (kötelező)

    Telefonszáma (kötelező)

    Email címe (kötelező)

    Indulási ország (kötelező)

    Irányítószám, Város (kötelező)

    Érkezési ország (kötelező)

    Irányítószám, Város (kötelező)

    Rakomány egység (paletta) darabszáma

    db

    Áru megnevezése

    Felrakás dátuma

    Lerakás dátuma

    Egyéb információk a szállításhoz

    Megismertem a BI-KA Logisztika Kft. Adatvédelmi tájékoztatóját.

    Kapcsolat

    BI-KA LOGISZTIKA Kft.

    Központ:
    5000 Szolnok, Városmajor u. 23.
    Telefon: +36 56 524 050
    Fax: +36 56 524 040

    Budapesti iroda:
    1095 Budapest, Soroksári út 138-142.

    Központi e-mail: info@bi-ka.hu

    Szeretne többet tudni szolgáltatásainkról? Kérjen ajánlatot!