Agrárpiaci megoldások

A BI-KA Logisztika Kft. — mint a közép-magyarországi régió piacvezető, magyar magántulajdonban lévő nemzetközi logisztikai vállalata — fennállása óta elkötelezett szolgáltatója a mezőgazdaságnak.

Büszkék vagyunk arra, hogy megoldásainkkal piacvezető, hazai és nemzetközi vállalatok szállítmányozási és logisztikai tevékenységeihez kapcsolódhatunk. Az ő bizalmuk számunkra a legfontosabb, egyben elismerés és cél a versenyképes és eredményes piaci működés útján. Szolgáltatásainkkal elsősorban a vetőmag, a mezőgazdasági gépek, a növényvédelem, az állattenyésztés & táplálás, valamint a kertészeti ágazatokban vagyunk jelen.

Tevékenységünk alappillérei — kiváló munkatársaink révén — a szaktudásunk, az áru- és piacismeretünk, a tapasztalatunk, a nyelvtudásunk, az eszköz- és ingatlanállományunk, valamint kapcsolatrendszerünk.

Vállalatunk növekedésének egyik legfőbb motorja az agrárium. Meglévő megbízóinkkal az együttműködés több éves múltra tekint vissza. Az agrárvállalkozásunkkal való kapcsolatunkat a bizalom, az együttgondolkodás és az innováció fémjelzik. Hiszünk abban, hogy csak így hozhatunk létre értékálló, versenyképes, hatékony szolgáltatásokat, melyek megbízóinkat valódi piaci előnyhöz juttatják.

Büszkék vagyunk arra, hogy minőségi tevékenységünknek köszönhetően egyre több piaci szereplő választja a BI-KA Logisztika Kft. megbízható szolgáltatásait.

A mára közel 7 milliárd forintos árbevételű vállalatunk az elmúlt 27 évben számos egyedi megoldást mutatott be. Szolgáltatásainkat több ízben piacvezető vállalatok díjazták, ezáltal is elismerve tevékenységünket.

Megtisztelés lenne, ha a jövőben Önt is megbízóink között tudhatnánk. A következőkben ízelítőt adunk tapasztalatunkról és tudásunkról a szolgáltatásaink és főbb irányaink bemutatásával.

A BI-KA Logisztika Kft. 2011-ben űgy döntött, hogy elkezdi saját eszközparkjának kiépítését megbízóinak még hatékonyabb és rugalmasabb kiszolgálása érdekében. Flottánk mára közel 100 db saját eszközt számlál, mely teljesen megfelel a mai kor követelményeinek:

 • a közép- és kelet-európai régió egyik legkorszerűbb és egyben legfiatalabb flottáját üzemeltetjük
 • EURO 6-os motorok (legkorszerűbbek és leghatékonyabbak az erő, a zajkibocsátás és a fogyasztás terén, valamint legkisebb a károsanyag-kibocsátásuk)
 • kizárólag vezető, európai gyártóktól származó félpótkocsikkal dolgozunk
 • teljes flottánk telematikai rendszerrel  van ellátva a hatékony üzemeltetés és a nyomonkövetés érdekében
 • XL kódos ponyvákkal és számos vezetést támogató eszközzel dolgozunk az áru és a közlekedők biztonságáért
 • számos speciális eszközzel teljesítünk szolgálatot: mobilrámpás tehergépjárművek, könnyített félpótkocsik, dupla rakszintes tehergépjárművek, tandemek, valamint kisautók.

Felismertük, hogy számos esetben fejtörést és felesleges többletköltséget okoz a rakodás. Minden eszközünk rolóponyvás és kiemelhető tetővel rendelkezik, Ezek napjaink leghatékonyabb eszközei a rakodási idő csökkentésére. Flottairányításunkat a piacon elérhető legjobb telematikai és TMS-rendszer támogatja, amivel a maximális hatékonyság mellett képesek vagyunk órányi pontosságú rakodási időket tartani. Előrakó vagy telepített félpótkocsikkal valódi gyártástámogatást tudunk megvalósítani közvetlenül megbízóink telephelyein, ezzel is csökkentjük a termelésre vagy a raktárra nehezedő nyomást.

Mobil rakodórámpa – optimális rakodáshoz

Elsősorban önjáró gépek, vontatmányok, gumikerekes rakodók, gumilánctalpas munkagépek, mezőgazdasági gépek hatékony rakodástámogatási eszköze a mobil rakodórámpa. A nagy teherbírású rakodórámpák olyan speciális szerkezetek, amelyek a tehergépjármű rakfelülete és a talajszint közötti magasságkülönbség áthidalását szolgálják. A flottánk közel 30%-ának fedélzetén megtalálható eszközzel időt és költséget takaríthat meg, hiszen:
 • bármikor üzembe helyezhető – nincs szükség darura, fix rakodórámpára, csak egy targoncára (nem önjáró eszközök esetén)
 • egyszerűbb és biztonságosabb a rakodás – önjáró eszközök saját lábon végezhetik el a fel- és leállást
 • a rámpák teherbírása 8-10 tonna
 • hosszúság: 3.300 mm
 • szélesség: 400 mm
 • lejtési szög: 9,6°

Könnyített félpótkocsik – ha a súly számít 

A félpótkocsik különlegessége, hogy (könnyűszerkezetes felépítményük és mindösszesen 5,2 tonna öntömegük miatt) befogadóképességük a normál típusokhoz mérten 10%-kal nagyobb, azaz 26 tonna.
Elsősorban olyan feladatokhoz ajánljuk, ahol kiemelten számít a súly, és fontos szempont, hogy csökkenjen a fajlagos szállítási költség. Jellemzően raklapozott mezőgazdasági termékekhez, big bag-es illetve zsákos terményekhez ajánljuk.
Könnyített félpótkocsijaink 2017-ben egyenként 3 ezer tonna árut mozgattak meg Európában, jelentősen csökkentve megbízóink ellátási lánc költségeit és a környezeti terhelést.
 

Tandem – ha a térfogat számít

Gyakran nem a rakodás optimalizálása vagy a raksúly a legfontosabb szempont, hanem a térfogat. Erre is van megoldásunk: a piacon elérhető legkomplexebb tandem jármű, mellyel egy nyerges-félpótkocsihoz képest 30%-al, míg egy mega félpótkocsihoz képest 10%-al nagyobb térfogat áll rendelkezésre amellett, hogy a raksúly változatlanul 24 tonna lehet.
A 2017-es év utolsó eszközfejlesztési ciklusában büszke flottánk új tagjai így tandem-eszközeink lettek, melyek azóta is megelégedésünkkel járják Európa útjait.

Ukrajna, Oroszország & FÁK-terület, Törökország, Szerbia, Irán és Irak

Ezek a viszonylatok speciális szaktudást, tapasztalatot, nyelvtudást és kapcsolatrendszert kívánnak. A fuvarfeladatokhoz minősített alvállalkozókat veszünk igénybe, akik a szükséges engedélyekkel és útvonalbéli tapasztalatokkal rendelkeznek a sokszor időérzékeny megbízások végrehajtásához. Kipróbált személyzettel, megfelelő áru- és okmányismerettel rendelkező pilótákkal járjuk Európa és Ázsia legtávolabbi területeit.
Harmadik országos forgalmunk jelentős részét a mezőgazdasági gépek és a vetőmagok exportja teszi ki, de jelentős import forgalmat bonyolítunk szerb és török területről Európába, elsősorban hazánkba és a környező országokba.

Raktárlogisztikai megoldások

2013 óta Regionális Logisztikai Központot üzemeltetünk a 4-es főút közvetlen szomszédságában. Működő, 1,6 km hosszú iparvágány-bekötés van telephelyünkön, és nálunk van az egyetlen, régióbéli, jelenleg üzemelő, fedett átrakóterület vasútról közúti forgalomra. Raktárlogisztikai tevékenységünkkel két műszakos munkarendben, nyújtott nyitva tartási időben, vámszakmai szolgáltatással együtt állunk megbízóink rendelkezésére 15.000 m2-en.
Megbízóink között tudhatjuk a legnagyobb mezőgazdasági gépgyártókat és műtrágya-gyártókat, -forgalmazókat, akiknek főként komplex logisztikai megoldást biztosítunk: vasúti szállítás, átrakás, vámkezelés, teljes körű belföldi disztribúció és nemzetközi szállítmányozás.

 

Kapcsolat:

Üzletfejlesztési osztály
H-1146 Budapest, Thököly út 116.
06 (30) 757 6663
agrar@bi-ka.hu


Szeretne többet tudni szolgáltatásainkról? Kérjen ajánlatot!