Több, mint száz diák a BI-KA Logisztika rendezvényén

Date:27 ápr, 2017

Több, mint száz diák a BI-KA Logisztika rendezvényén

Közel 120 tanulót látott vendégül a BI-KA Logisztika az április 21-én megrendezett Szakmák Éjszakája kísérőrendezvényen, Szolnokon. A nagyszabású esemény célja az volt, hogy az OKJ logisztikai szakképzésben résztvevő tanulók betekintést nyerjenek a vállalat működésébe, és megismerkedjenek a szakma gyakorlati részével. A BI-KA Logisztika rendezvényét a Logisztika Napja előzeteseként, első alkalommal szervezte meg, felkarolva a szakmai utánpótlást és teret adva szakmánk, elsősorban életpálya és gyakorlati oldalról történő megismerésének.

Az esemény vendégelőadói olyan nívós vállalatok és szakmai szervezet voltak, mint az EPAL Magyarország és a Bellis Egészségtár valamint az MLBKT. Gergely Mária, az EPAL Magyarországi Képviseletének előadója az szabvány raklap sajátosságaira, valamint előnyeire hívta fel a figyelmet, míg Hajas Gabriella, az MLBKT képzési vezetője a logisztikai területen bejárható karrierutakat ismertette. Dene László, a Bellis Egészségtár ügyvezetője pedig „Logisztika step by step” című prezentációjában a gyógyszerszállítás speciális igényei mellett a logisztikai területen elérhető előrelépési lehetőségekről, életpályamodellről beszélt. Az előadássorozaton túl, a programok között szerepelt a raktárlátogatás, valamint a BI-KA gépjárműparkjának bemutatása a diákok számára mellyel gyakorlati betekintést nyerhettek jövőbeni szakmájuk mindennapjaiba.

„Látva a logisztikai területet is egyre inkább jellemző szakmai munkaerőhiányt, fontos és jövőbemutató esemény volt ez vállalatunk életében” – mondta Szécsi Gabriella, a BI-KA Logisztika ügyvezetője. „A rendezvénnyel nem titkolt célunk – szorosan együttműködve az intézmények oktatóival – minél több olyan hallgatóhoz eljuttatni a vállalatunk által kínált lehetőségeket, akik potenciális jelöltek lehetnek számunkra egy-egy pozíció betöltése során” – ismertette a rendezvény célkitűzését az ügyvezető.

Szeretne többet tudni szolgáltatásainkról? Kérjen ajánlatot!