Sikeres AEO vámhatósági audit a vállalatnál

Date:07 dec, 2016

Sikeres AEO vámhatósági audit a vállalatnál

A BI-KA Logisztika Kft. a szolnoki régió piacvezető szállítmányozó és logisztikai szolgáltatójaként elkötelezetten törekszik arra, hogy partnerei magas színvonalú kiszolgálása során a fenntartható fejlődést szem előtt tartva járjon el. Az innovatív szemléletmód az alapítás óta jellemzi a vállalatot, melynek eredményeként számos újítást valósított meg az elmúlt évtizedek során, a szolgáltatás-portfólió folyamatos bővítésétől kezdve a gépjárműflotta kiépítésén és modernizálásán át a vállalat- és környezetirányítási rendszerek bevezetéséig.

A közelmúltban a vállalat ismét jelentős mérföldkőhöz érkezett, ugyanis sikeresen teljesítette az AEO (Authorized Economic Operator) státusz kritériumait, így a jövőben engedélyezett gazdálkodóként folytathatja tevékenységét.

Az elnyert AEO F (Full) státusz két fő területre terjed ki: a vámjogszabályok által biztosított egyszerűsítésekre, valamint a vámellenőrzések során a biztonsággal és a védelemmel kapcsolatos könnyítésekre. Az engedélyezett gazdálkodó státusz az EKÁER rendelet szempontjából is előnyt jelent, ugyanis ilyen esetben a feladó és a címzett adatain kívül csak a rendszámot kell megadni az EKÁER szám igénylésekor.

Az AEO státusz a pontosan leszabályozott folyamatok és eljárásrend mellett az adatok biztonságos kezelését is előírja, ennek érdekében a vállalat épületeiben új beléptető- és kamerarendszer került kialakításra.

Bízunk benne, hogy a minősítésnek köszönhetően a jövőben még kockázatmentesebb és megbízhatóbb megoldásokkal állhatunk partnereink rendelkezésére bármely felmerülő logisztikai igény esetén.

 aeo-tanusitvany

Szeretne többet tudni szolgáltatásainkról? Kérjen ajánlatot!