Rekordszámú résztvevő a jubileumi Szolnoki Gazdasági Fórumon

Date:13 okt, 2016

Rekordszámú résztvevő a jubileumi Szolnoki Gazdasági Fórumon

Semmi sem állandó, csak a változás maga

A változáskezelés és az innováció került a középpontba a BI-KA Logisztika Kft. konferenciáján

Az idén fennállásának 25. évét ünneplő BI-KA Logisztika Kft. 2016. október 12-én 10. alkalommal rendezte meg a megye kiemelkedő gazdasági eseményét, a Szolnoki Gazdasági Fórumot, mely száznál is több érdeklődőt vonzott az Aba-Novák Agóra Kulturális Központba.

A Jaksity Kata műsorvezető moderálásban zajló eseményt Szalay Ferenc, Szolnok Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg köszöntőjével. Ezt a vállalat közelmúltban vásárolt, 3 millió euró összértékű nyerges szerelvényeinek ünnepélyes átadása követte. A Dr. Palkovics László oktatási államtitkár, Szalay Ferencpolgármester, Reinhard Faderl, a MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója, Radvánszki Gábor, a Schwarzmüller Járműgyártó és Kereskedelmi Kft. területi képviselője, valamint a BI-KA Logisztika Kft. ügyvezetője, Szécsi Gabriella és tulajdonosai, Dr. Karmazin György és Dr. Karmazinné Biró Anitaközreműködésével.

A kamionátadó ünnepség után Dr. Palkovics László előadásával kezdődött a szakmai program. Az oktatási államtitkár előadásában arról beszélt, hogyan alakul át a magyar oktatási rendszer a versenyképes tudás megteremtése érdekében. Dr. Haidegger Géza, az MTA Sztaki Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa az Ipar 4.0 című prezentációjában a vállalatok előtt álló jövőbeni kihívásokat mutatta be.

A kávészünet után Ligetfalvi Gábor gazdasági elemző egy sokakat megosztó témával, a Brexit és a migráció hatásaival kapcsolatos meglátásait osztotta meg a jelenlévőkkel. A délelőtti szekció utolsó előadója Imre Tóvári Zsuzsanna, a magyar férfi vízilabda-válogatott pszichológusa volt, aki az innováció, a változáskezelés- és képesség témakörét az egyének szintjén vizsgálta előadásában.

Az állófogadás során további lehetősége nyílt a résztvevőknek a hallottak megvitatására és a kapcsolatépítésre, majd Dr. Szvetelszky Zsuzsanna, szociológus előadásából megtudhatták, hogy a „folyosói pletyka” milyen hatást gyakorolhat a vállalati szervezetre. A konferencia utolsó eladója Jaksity György közgazdász volt, aki a közép- és hosszú távú gazdasági kihívásokkal, az államadóssággal, a banki hitelezéssel, valamint a negatív kamatláb hatásaival kapcsolatos meglátásait ismertette. A Szolnoki Gazdasági Fórum által a résztvevők ismét értékes információkkal és új üzleti kapcsolatokkal gazdagodhattak.

Ünnepélyes kamionátadó

konf-netre15

Ligetfalvi Gábor

konf-netre8

Jaksity György

konf-netre1

Résztvevőink egy csoportja

konf-netre13

További fényképek elérhetőek a http://gazdasagikonferencia.hu/galeria/ linken

Szeretne többet tudni szolgáltatásainkról? Kérjen ajánlatot!