Nemzeti Tengelysúlymérő Rendszer – oda kell figyelnünk!

Date:26 jan, 2018

Nemzeti Tengelysúlymérő Rendszer – oda kell figyelnünk!

2016 októberében indult el a Tengelysúly mérő, azaz a TSM rendszer kiépítése hazánkban. A rendszer célja, a közlekedésbiztonság javítása, az úthálózat védelme és a jogkövető fuvarozók versenyegyenlőségének biztosítása.

Az ellenőrzések során az elsődleges cél a túlsúllyal közlekedő járművek kiszűrése, amelyet a 107 mérőponton történő áthaladáskor az útburkolatba épített szenzorok végeznek, amelyek így meghatározzák a jármű tengelyterheléseit és az össztömegét. A mérés tesztüzemben már 2017. március óta működött, szeptembertől azonban már élesben mér a rendszer, illetve 2018 januárjától a kiegészítő funkciók is működésbe léptek, a szabálysértők pedig figyelmeztető határozatok helyett akár már 30-500 ezer forintig terjedő bírságot is kaphatnak.

Fontosnak tartjuk kihangsúlyozni, hogy a túlsúllyal közlekedő fuvareszközök nem csak a fuvarozó felelősségébe tartoznak: a megbízók és a gépjárművezetők is kötelesek a fuvarfeladatok meghatározásánál és teljesítésénél figyelembe venni az idevonatkozó jogszabályokat. Közös érdekünk, hogy a szállítások során a szabályokat betartva, a lehető legnagyobb biztonságban teljesüljenek megbízásaink.

Szeretne többet tudni szolgáltatásainkról? Kérjen ajánlatot!