MLBKT Minikonferencia és gyárlátogatás Debrecenben

Date:02 okt, 2015

MLBKT Minikonferencia és gyárlátogatás Debrecenben

A régió logisztikai fejlesztéseiről, a hazai pályázatokról, illetve a fenntartható és etikus ellátási láncokról is szó volt a Gazdaságtudományi Karon tartott minikonferencián.

A Debreceni Egyetemen jelenleg több mint száz logisztikai menedzsment mesterszakos hallgató tanul, az intézmény az elméleti oktatás mellett fontosnak tartja, hogy a leendő szakemberek a legfrissebb gyakorlati ismereteket is megismerjék. Többek között ezért szervezett konferenciát az egyetem Gazdaságtudományi Kara a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társasággal (MLBKT) közösen. A szerdai rendezvényen a régió logisztikai és termelő vállalatainak képviselői tartottak előadásokat a témában.   

– Nemcsak oktatási, hanem tudományos szempontból is fontos ez a találkozó, hiszen itt kaphatunk közvetlen visszajelzést, visszacsatolást a gyakorlatot foglalkoztató kérdésekről, változásokról, amelyek akár tudományos megközelítést igényelhetnek. Ebben mi partnerek vagyunk, doktori iskolánkban jelenleg is több hallgató vizsgál ilyen gyakorlati problémákat – hangsúlyozta Felföldi János, az Alkalmazott Informatika és Logisztika Intézet vezetője.

Az MLBKT a környezettudatos és fenntartható fejlődést biztosító etikus ellátási láncok menedzsmentjével foglalkozó szakembereket tömöríti. Küldetésük szellemében állították össze a konferencia programját is, melyben a logisztikai kiszervezések legjobb gyakorlatai mellett a régiót érintő logisztikai infrastruktúra fejlesztésekről, illetve a hamarosan megnyíló pályázati lehetőségekről is előadást tartottak.  

– A társaság egyik célja, hogy a hazai egyetemek tudományos eredményei megjelenjenek a vállalatok gyakorlatában. Többek között ezért is indítottuk útjára országjáró konferenciasorozatunkat, melynek Győr és Eger után most a Debreceni Egyetem adott otthont – mondta Karmazin György, az MLBKT regionalitásért és rendezvényekért felelős alelnöke.

A szakmai előadások után a rendezvény résztvevői gyárlátogatáson vettek részt a National Instruments-nél, ahol a legjobb gyakorlatokat ismerhették meg az érdeklődők.

Szeretne többet tudni szolgáltatásainkról? Kérjen ajánlatot!