Korszerűsítés és környezetkímélő megoldások

Date:04 nov, 2015

Korszerűsítés és környezetkímélő megoldások

Felelős szállítmányozó és logisztikai szolgáltató vállalatként a BI-KA Logisztika Kft. kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre, a fenntartható fejlődésre is. A tehergépjármű-flotta bővítés során a megbízói igények mellett elsődleges szempontot képvisel a környezettudatosság, melynek eredményeképpen a jelenleg 65 szerelvényt számláló gépjárműpark folyamatosan a legkorszerűbb vontatókkal és pótkocsikkal gazdagodik.

Az idei évben már sor került egy jelentősebb beruházásra, melynek keretében 21 db MAN és DAF nyerges vontató, illetve Schmitz félpótkocsi beszerzése mellett döntött a vállalat. A megbízói igények biztonságos és költséghatékony kiszolgálása érdekében pedig a napokban a 2011-ben és 2012-ben vásárolt legelső vontatókat cserélte újakra a logisztikai szolgáltató. A 10 új MAN TGX 18.440 4X2 BLS nyerges vontató a legkorszerűbb környezetvédelmi kategóriába tartozó EURO 6 motorral van felszerelve, melynek köszönhetően alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás és környezetterhelés valósítható meg. Az ECO-móddal szintén további üzemanyag-megtakarítás érhető el, így a károsanyag-kibocsátás csökkenése mellett a megbízók részére is kedvezőbb megoldásokat tud kínálni a vállalat. A biztonságos árutovábbítás és a közlekedési balesetek kockázatának csökkentése érdekében a vontatók sávelhagyásra figyelmeztető rendszerrel, illetve adaptív sebességtartóval is fel vannak szerelve. Az új vontatók beszerzésével a saját tulajdonban lévő tehergépjárművek átlagéletkora kevesebb, mint 1 évre csökkent.

A BI-KA Logisztika Kft. környezettudatos szemléletmódja más közlekedési eszközök használatában is megmutatkozik: egyre nagyobb hangsúlyt kap működésükben a vasúti szállítmányozás, Kerékpárosbarát Munkahelyként pedig a közelmúltban két Factory Bike-ot is vásárolt, melyekkel környezetkímélő módon oldható meg a Tószegi úti telephelyen található épületek közötti közlekedés. A Csepel Kerékpár Kft. speciális, egyedi igényekre készített kerékpárjaival minimalizálható a gépjárműhasználat, így a BI-KA Logisztika Kft. – ha csak vállalati szinten is – hozzájárulhat egy tisztább, élhetőbb és egészségesebb környezet megteremtéséhez.

MAN új

MAN új2

Szeretne többet tudni szolgáltatásainkról? Kérjen ajánlatot!