Környezettudatos megoldások a BI-KA Logisztika Kft-nél

Date:14 ápr, 2016

Környezettudatos megoldások a BI-KA Logisztika Kft-nél

Az idén 25 éves, szolnoki BI-KA Logisztika Kft. a kelet-magyarországi régió kiemelkedő logisztikai szolgáltatójaként folyamatosan bővülő szolgáltatási körrel és ügyfélközpontú szemléletmóddal áll partnerei rendelkezésére, melynek köszönhetően napjainkra egy 150 főt foglalkoztató, 6 milliárd forint éves árbevételű középvállalattá fejlődött. A vállalat stratégiai céljai között kiemelt jelentőséggel bír a környezettudatos gondolkodásmód és a fenntartható fejlődés támogatása, a tehergépjármű-flotta legkorszerűbb szerelvényekkel történő bővítésétől kezdve az ISO 14001 környezetirányítási rendszer közelmúltban történő bevezetéséig.

A közúti árutovábbítás során jelentkező externáliák csökkentése érdekében, a vasúti áruszállítás lehetőségét megvizsgálva került sor a BI-KA Logisztika Kft. Regionális Logisztikai Szolgáltató Központ címmel rendelkező telephelyén található iparvágány hálózat reaktiválására. A környezettudatos tevékenység elismeréseként a vállalat április 13-án átvehette az „Iparvágány hálózat reaktiválása és a vasúti szállítmányozási tevékenység elindítása a BI-KA Logisztika Kft-nél a szolgáltatásbővítés és a környezettudatosság fokozása érdekében” című pályamunkájáért a Professional Publishing Hungary Kft. által szervezett V. Greennovációs Nagydíj pályázat elismerő oklevelét.

A pályázatban bemutatott megoldással a vállalat 2015 év végéig közel 500 vagon áru fuvarozását oldotta meg vasúton, mely 77,3 százalékkal kevesebb szén-dioxid, 94 százalékkal kevesebb nitrogén-oxid és 95,6 százalékkal kevesebb szén-monoxid kibocsátással járt, mintha ugyanez az árumennyiség közúton került volna továbbításra.

A BI-KA Logisztika Kft. a vasútlogisztikai üzletágában eredményesen ötvözte a környezetvédelmi és a gazdaságossági szempontokat és ennek köszönhetően jó választási lehetőséget ajánlott partnereinek az egyes szállítási megoldások között.

greenováció

Szeretne többet tudni szolgáltatásainkról? Kérjen ajánlatot!