Jelentős fejlesztések 2016-ban a BI-KA Logisztikánál

Date:31 márc, 2017

Jelentős fejlesztések 2016-ban a BI-KA Logisztikánál

Jelentős járműflotta-fejlesztés mellett közel 30 százalékkal bővítette foglalkoztatotti létszámát 2016-ban a Jász-Nagykun-Szolnok megyei szállítmányozási-raktározási szektorban piacvezető BI-KA Logisztika Kft.

Szécsi Gabriella tájékoztatása szerint a belföldi viszonylatokon kívül mintegy 30 európai országban szállítmányozási, fuvarozási feladatokat teljesítő, emellett 14 000 négyzetméternyi raktárkapacitással rendelkező cég 2016-ban 6,2 milliárd forint árbevételt realizált. Ez mintegy 300 millió forintos többletet jelent az előző évhez képest, az üzemi eredmény pedig az árbevétel alakulásával összhangban növekedett – húzta alá jelezve, hogy a szolnoki székhelyű BI-KA Logisztika Kft. ezzel megerősítette a szállítmányozási, raktározási szektorban betöltött vezető pozícióját Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Hangsúlyozta: eközben jelentős létszámfejlesztést is végrehajtottak: jelenleg 179 munkavállalót foglalkoztatnak, mely közel 30 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi adatot. Ennek egyik oka, hogy a piacbővítés terén a társaság új irányokat és stratégiai célkitűzéseket fogalmazott meg az elmúlt időszakban. Az ügyfelek magas színvonalú és rugalmas kiszolgálásának érdekében idén januárban üzletfejlesztési központot nyitott Budapesten, mellyel egyúttal a közép- és kelet-európai, komplex logisztikai szolgáltatóvá válását is igyekszik megalapozni – fogalmazott. Az ügyvezető szólt arról is, hogy 2016-ban összesen több millió eurót fordítottak 29 új jármű és 20 könnyített, egyenként 26 tonna teherbírású, úgynevezett ultralight pótkocsi vásárlására.

Mindemellett a BI-KA Logisztika Kft. sikeresen bevezette az ISO 14001 környezetirányítási rendszert és teljesítette az AEO F vámjogi tanúsítvány használatának kritériumait. Adatainak biztonságos kezelése érdekében pedig épületeiben új beléptető- és kamerarendszert alakított ki – közölte Szécsi Gabriella. Rámutatott: munkájuk elismeréseként elnyerték a K&H családi vállalatok kiválósági díjat és a közelmúltban bemutatkozási lehetőséget kaptak a Budapesti Értéktőzsde: BÉT50 – Ötven hazai vállalat sikertörténete című kiadványában. A nyilvános cégadatok alapján a szolnoki székhelyű társaság 2014-ben közel 148 millió, míg 2015-ben mintegy 198 millió forint üzemi eredményt ért el.

Szeretne többet tudni szolgáltatásainkról? Kérjen ajánlatot!