Intermodális szállítás: költség- és környezetkímélő megoldás

Date:30 márc, 2017

Intermodális szállítás: költség- és környezetkímélő megoldás

Költséghatékony, kevesebb emberi erőforrást igényel, nem hátráltatják a fuvarfeladatot a vasárnapi és ünnepnapi tilalmak, kiszámítható, nagyobb raksúly megengedett, és nem utolsósorban környezetkímélő megoldás. Így foglalhatnánk össze az intermodális szállítás főbb előnyeit, mely a szállítmányozási módozatokat a leghatékonyabban kombinálja.

A tevékenység egyértelműen jövőbe mutató, fenntarthatóságát felismerve Magyarországon a vasúti árufuvarozási ágazaton belül a hazai intermodális forgalom részaránya folyamatosan növekszik, 2015-re elérte a 15,5%-ot.

A szolgáltatás a BI-KA Logisztika palettáján is elérhető, elsősorban a Magyarországról induló, vagy oda érkező, Benelux államokat és német területeket érintő export, illetve import szállítások esetében.  „Komplex logisztikai szolgáltatásokat kínáló, felelős vállalatként 3 eltérő megoldást kínálunk megbízóink igényeihez igazodva, hiszen a megszokott közúti áruszállítás mellett ultralight félpótkocsikkal nagyobb raksúly mellett (26 tonna) is végig gördülő megoldást nyújtunk, míg a két, gazdaságilag legfrekventáltabb térség kapcsán immáron az intermodális szolgáltatást is kínáljuk megbízóink részére. Minden beérkezett megbízáshoz a leghatékonyabb megoldást keressük, amit növekvő esetszám mellett az intermodális szállítással érhetünk el. Ez egyértelműen versenyelőnyt jelent számunkra, hiszen a szolgáltatással megvalósítható a környezetkímélő logisztikai megoldások alkalmazása, mely számos megbízó esetében már a tenderkiírásokban is megfogalmazódik igényként a logisztikai szolgáltatóval szemben” – ismerteti a vasúti kombinált szállítás további előnyeit Katkics Attila, a BI-KA Logisztika Üzletfejlesztési Osztályvezetője.

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) tavaly publikált számításai szerint, amennyiben a Magyarországról induló/érkező nehézgépjármű-forgalom mindössze 10%-a vasútra terelhető lenne oly módon, hogy a közúti fuvarokban résztvevő félpótkocsikat vonatra rakják, akkor a közutat több mint 100 000 kamion környezetterhelésétől lehetne mentesíteni évente. Emellett az intermodális fuvarozási módra, például vasútra, való átterelés export-/importviszonylatban, több tíz milliárd forint nagyságrendben csökkentené az érintett közutak környezeti terhelését és útfelújítási igényét.

Az intermodális szállítás nem csupán a környezet megóvása, vagy az utak tehermentesítése miatt hasznos, hanem a megbízóknak is előnyös, hiszen költséghatékony, kiszámítható megoldást kínál, mindezt nagyobb raksúly mellett.

Megtisztelő ajánlatkérésüket várva,

BI-KA Logisztika Kft. • Telefon: +36 56/524-050 • Fax: +36 56/524-040
E-mail: info@bi-ka.huwww.bikalogisztika.hu

Szeretne többet tudni szolgáltatásainkról? Kérjen ajánlatot!