Bérleti konstrukciók – villáminterjú Katkics Attilával

Date:09 ápr, 2018

Bérleti konstrukciók – villáminterjú Katkics Attilával

A napokban új szolgáltatással jelent meg a hazai piacon a BI-KA Logisztika Kft. melynek kapcsán Katkics Attila, a vállalat üzletfejlesztési osztályvezetője nyilatkozott egy villáminterjú keretein belül.

Mielőtt mesélne az új szolgáltatásról, általánosságban miért fontos, hogy egy szállítmányozási és logisztikai szolgáltató fejlessze, frissítse portfólióját?

A BI-KA Logisztika Kft. számára a legfontosabb cél, hogy kifogástalan minőségben, innovatív, fenntartható és költséghatékony szolgáltatásokat kínáljon meglévő és leendő üzleti partnereinek. Eszközparkunkat és szolgáltatási portfóliónkat e céloknak alárendelve fejlesztjük méghozzá annak érdekében, hogy partnereink a lehető legversenyképesebbek lehessenek a piacon. A fejlesztések, újítások, a hatékonyság szüntelen növelése a megfelelő válasz a folyamatosan és rendkívül dinamikusan változó piaci igényekre. Meglátásom szerint ez a budapesti üzletfejlesztési központ elsődleges célja és hivatásunk is egyben, ezért a közelmúlt eszközfejlesztései után egy teljesen új szolgáltatással jelentünk meg a hazai piacon, mely egy részről a pótkocsi bérbeadás másrészről pedig egy komplett fuvareszköz bérlési konstrukció mely kiváló komplementere az eddig kínált, komplex megoldásainknak

 

Mesélne bővebben a szolgáltatásokról illetve arról, hogy milyen valódi előnyöket hordoznak ezek a partnerek számára?

Mindkét szolgáltatással valós piaci igényekre kívánunk megfelelő válaszokat adni. A pótkocsi bérlést olyan helyzetekben ajánljuk, amikor gyors megoldásra van szükség, hiszen felkészült csapatunk akár pár órán belül készen áll a mozgó raktár telepítésére. Ilyen helyzetek lehetnek pl. átmeneti helyhiány vagy leterheltség a partner raktárában, de akár egy szezonális kiingás is. A pótkocsi egy részről rendkívül gyorsan telepíthető, más részről pedig a tárolási kapacitás rugalmasan változtatható a pótkocsik számának növelésével vagy csökkentésével.

Komplett fuvareszköz bérleti konstrukciónkat elsősorban azon partnereknek szánjuk, akik tervezhető, rendszeres igényekkel rendelkeznek, és meglévő szervezetükkel kizárólag főtevékenységükre – a gyártásra, a kereskedelemre – szeretnének vagy tudnak koncentrálni. Ezzel a szolgáltatással lehetőség nyílik arra, hogy erőforrásaikat és a szállítmányozásra fordított költségeket optimalizálják. Egyszerűen megfogalmazva: vállalatunk személyzettel ellátott tehergépjárművet bocsát a partner rendelkezésére, mely aztán kizárólag részére teljesíti a szállítmányozási feladatokat. Igyekeztünk a konstrukciót úgy kialakítani, hogy átlátható és könnyen számolható, összevethető legyen így minden esetben egy havidíjat és egy kilométer díjat ajánlunk partnereinknek melyek minden költséget lefednek, nagyságrendileg úgy, mint amikor valaki egy autót bérel. A gépjárművezetőről mi gondoskodunk, sőt amennyiben valami miatt ő kiesik – szabadság, betegség – a pótlásáról is mi gondoskodunk. Az eszközről is vállalatunk gondoskodik, természetesen annak cseréjéről is amennyiben az eszköz meghibásodna. Partnerünk egy szolgáltatást vásárol, előre tervezhető költségen, nem jelentkezik beruházási vagy közvetlen személyi költség sem illetve az ezekkel összefüggésben lévő, a partnerünk szervezetét érintő leterheltség sem.

Mit várnak a bevezetéstől?

Valós piaci igények kielégítését céloztuk meg, a sikert igyekeztünk a szolgáltatásba kódolni. Véleményem szerint bérleti konstrukcióink nagyszerűen kiegészítik majd vállalatunk egyéb, magas minőségű szolgáltatásait, kiválóan illeszkednek már most szállítmányozási és logisztikai szolgáltatásainkhoz. Az első visszajelzések minden esetre bíztatóak és meglátásom szerint a bérleti konstrukció iparágunkban és társaságunknál is önálló üzletággá fejlődhet.

További információkért tekintse meg bemutatkozó anyagunkat!

Szeretne többet tudni szolgáltatásainkról? Kérjen ajánlatot!