A BI-KA Logisztika közreműködése a Tiszáért

Date:03 júl, 2017

A BI-KA Logisztika közreműködése a Tiszáért

A BI-KA Logisztika Kft. 2017-es CSR stratégiájának fókuszában egyebek mellett a környezetvédelem áll, így nagy örömmel tettünk eleget a PET Kupa támogatási kérelmének. Vállalatunk a Szemétevő szeméthajó célba juttatásával járult hozzá a nemes kezdeményezés sikeréhez.

A PET Kupa a világon az első olyan kezdeményezés, mely a környezetszennyezés elleni küzdelem szolgálatába magát a környezetszennyező anyagokat állítja. A Tisza vizén és árterén elsokasodó PET palackok ellen, több helyi közösség összefogásával jött létre a PET Team, melynek köszönhetően idén már 5. alkalommal kerül megrendezésre a PET Kupa.

A PET Kupa három szakaszból áll. Egész éven át tartó szakasza az iskolák, cégek, önkéntesek és különböző szervezetek tagjai által folytatott hulladékgyűjtő tevékenység, valamint az otthoni hulladék szelektív gyűjtése. Az akció azonban jelentősen túlmutat ezen, hiszen az összegyűjtött szemétből hajók épülnek. A követelményeknek megfelelő – csak a Tisza területéről származó, újrahasznosított PET palackok felhasználásával épülő, kizárólag megújuló energiával hajtott – PET hajók között zajló verseny a harmadik szakasz eseménye. Bár a legnagyobb médiamegjelenést ez a szakasz kapja, fontos hangsúlyozni a mögötte zajló rengeteg munkát, kitartást, odaadást.

Idén egy nagy projekt eredményeképpen vízre bocsátották a Szemétevő szeméthajót, alias PETényit is. A hajó Petényi Salamon János zoológus után viseli a PETényi nevet, és jelen formájában azzal segíti a megmozdulást, hogy szállítja a PET hajók által gyűjtött szemetet. A terv szerint később a PETényit szemétszedéshez szükséges csápokkal is ellátják, ehhez egyelőre további támogatás szükséges. A szeméthajó moduljai a BI-KA Logisztika Kft. közreműködésével jutottak el végső céljukhoz Dombrádra. Reméljük, hogy a kezdeményezés sikeresen zárul, és a Szemétevő szeméthajó az eredeti terveknek megfelelően, egész évben fogja tisztítani a hullámteret! Sok sikert kívánunk!

 

Bővebben a PET Kupáról alábbi oldalon tájékozódhatnak:
http://petkupa.hu/hu_HU/
A Szemétevő szeméthajóról az alábbi blogon olvashatnak részletesebben:
http://petenyihajonaplo.blogspot.hu/

Szeretne többet tudni szolgáltatásainkról? Kérjen ajánlatot!