A BI-KA Logisztika erejével az álláskeresők számának csökkentéséért

Date:28 márc, 2017

A BI-KA Logisztika erejével az álláskeresők számának csökkentéséért

A szolnoki régió piacvezető logisztikai szolgáltatója, több helyi vállalathoz hasonlóan, csatlakozott a Szolnoki Foglalkoztatási Paktum elnevezésű együttműködéshez, amely a térség foglalkoztatási helyzetének megismeréséért, a munkanélküliség terén jelentkező problémák feltárásáért és megoldásáért jött létre.

A március 17-én aláírt megállapodás a helyi vállalkozások együttműködésének az alapját képezi. A közösen kialakított stratégia és az azokat megvalósító beavatkozások eredménye segíti a helyi szereplők közötti információcserét, a vállalkozói környezetet javítását, a munkáltatók humánerőforrás igényének teljesítését is.

A program egyes célcsoportjainak, – vagyis a 30 év alattiaknak, a pályakezdőknek, az 50 év felettieknek, valamint a kismamáknak – a foglalkoztatását a BI-KA Logisztika is szorgalmazza, jelenleg a munkavállalók csaknem fele tartozik ezekbe a csoportokba. A dolgozók negyede 30 év alatti, közülük pedig 11 fő 25 év alatti fiatalt foglalkoztat a vállalat. A programmal a vállalat célja a hátrányos helyzetű álláskeresők újra munkaerőpiacra történő bevonása, együttműködve a Paktummal, valamint az abban résztvevő többi vállalattal.

A Szolnoki Gazdasági Paktum uniós pályázat eredményeként jött létre, mely program keretében elnyert 1,266 millió Ft támogatás 868 fő hátrányos helyzetű álláskereső részére biztosít képzési, elhelyezkedési segítséget. A projekt 2020. június 30-ig tart, a fenntartási időszak öt év.

 

BI-KA Logisztika Kft. • Telefon: +36 56/524-050 • Fax: +36 56/524-040
E-mail: info@bi-ka.hu • www.bikalogisztika.hu

Szeretne többet tudni szolgáltatásainkról? Kérjen ajánlatot!