Ismét bővült a flottánk!

 • -

Ismét bővült a flottánk!

Bemutatjuk flottánk legújabb tagját, az IVECO S-WAY típusú vontatónkat.

Minőségi- és környezeti politikánknak megfelelően, nagy hangsúlyt helyezünk a minél kedvezőbb energia- és üzemanyag felhasználásra. Környezettudatos működésünk szem előtt tartásával választottuk legújabb beszerzésünkként az IVECO S-WAY típusú vontatót, amelyet 2024. május 31-én Bátori Róbert műszaki osztályvezető kollégánk vett át. Az eszköz már büszkén viseli logónkat és hamarosan megkezdi útját Európa útjain.

Miért esett a választásunk az IVECO S-WAY új motorcsaládra? Egyrészt azért, mert hatékonyságnövelő funkcióival és komponenseivel emeli a teljesítmény fokát, másrészt akár 3 %-os üzemanyag-hatékonyságot biztosít. A jármű amellett, hogy a vállalat költségeinek csökkentésében nagy szerepet játszik, környezetvédelmi céljaink elérésében is segít bennünket.

Az IVECO S-WAY tökéletes munkatárs egy gépjárművezető számára: a vezetőfülkét a pilóta igényei alapján tervezték, így tágas és jól áttekinthető munkakörnyezetet biztosít, új szintre emelve a járművezető munkakörnyezetét és komfortérzését.

Balesetmentes közlekedést és sokezer kilométernyi megtett utat kívánunk Gépjárművezetőinknek a munkavégzés során!


 • -

Sikeres üzleti látogatás Üzbegisztánban

A BI-KA cégcsoport képviseletében Reményik Dávid, Vállalatirányítási osztályvezető és Fegya Nikolett, Flottairányító nemrégiben egy rendkívül sikeres üzleti látogatást tett Üzbegisztánban, amelynek fókuszában az együttműködési lehetőségek feltérképezése és az új üzleti kapcsolatok kiépítése állt.

A delegáció a látogatás alkalmával több üzleti partnerrel folytatott tárgyalást, amelyeket követően, Cégcsoportunk nagy várakozással tekint a jövőbe, bízva abban, hogy a találkozók eredményeként hosszútávú és gyümölcsöző üzleti kapcsolatokat építhet ki, amelyek nemcsak saját növekedésünket szolgálják, hanem hozzájárulnak a nemzetközi üzleti kapcsolatok bővüléséhez és a gazdaság fejlődéséhez.

Az együttműködésben rejlő lehetőségek feltérképezése során elkötelezettek vagyunk a közös üzleti siker iránt, hiszünk abban, hogy a nemzetközi partneri kapcsolatok kiépítésében rejlik a jövő.

Köszönjük Dávidnak és Nikolettnek az üzbegisztáni látogatás alkalmával végzett, magas színvonalú munkát, amellyel Cégcsoportunk hírnevét vitték egy újabb Európán kívüli régióba.


 • -

A BI-KA Kft. díszoklevélben részesült

Örömmel számolunk be arról, hogy 2024. május 24-én a BI-KA Kft. díszoklevélben részesült a Magyar Vöröskereszttel való együttműködése elismeréseként.
A kitüntetést ügyvezetőnk, Szécsi Gabriella, valamint Pálmai László, a BI-KA Dinamika Zrt. vezérigazgatója vette át a Szervezet elnökétől.

A Magyar Vöröskereszt 1881 óta segíti a rászorulókat. Fő célkitűzései között szerepel az élet, az egészség védelme; az emberi személyiség tiszteletben tartása; szociális gondok enyhítése; betegségek megelőzése; fegyveres konfliktusok, katasztrófák áldozatainak megsegítése; a társadalmi szolidaritásra nevelés.

A Szervezet idén is megrendezte világnapi eseményét, a május végi küldöttgyűlést és a Humanitárius Települések találkozóját. A rendezvény keretein belül díjakat és elismeréseket adtak át azoknak az önkénteseknek és partnercégeknek, akik önzetlenül támogatják a szervezet munkáját.

Köszönjük a megtisztelő elismerést a Magyar Vöröskeresztnek, áldozatos munkájukhoz további kitartást és sikereket kívánunk!

 

 


 • -

Cégvezetők Csúcstalálkozója 2024

2024. május 9-én, a BKIK Székházban került megrendezésre a „Cégvezetők Csúcstalálkozója – 2024 – Könnyebb vagy nehezebb lesz a pálya?” elnevezésű hibrid konferencia és networking esemény, a PP Konferenciaközpont szervezésében. A rendezvény egyben az üzleti szektor döntéshozóinak immáron 9. tanácskozójaként is említendő.

A rendezvény egyik programszegmensét a vállalatvezetők egymás között interaktív beszélgetése képezte, amelynek résztvevői között szerepelt a BI-KA Cégcsoport képviseletében Pálmai László, a BI-KA Dinamika Zrt. vezérigazgatója. A panelbeszélgetés fókuszában a versenyképesség megtartásának lehetőségei álltak a kihívások dömpingjében. László beszélgető partnerei között szerepelt Simon Anita, az ALTEO Csoport fenntarthatóságért és körforgásos gazdaságért felelős vezérigazgató-helyettese; Vaszkó Gábor, a Civita Group Nyrt. igazgatósági tanácsának elnöke, továbbá Suhajda Tamás, a Ferro-Sped 2000 Kft. ügyvezetője.

Az interaktív élőbeszélgetés célja elsősorban nem a szakmai tudás, hanem a vezetői tudás és gondolkodásmód megosztása és átadása, továbbá a saját tapasztalatok, jó megoldások és gyakorlatok, megközelítési lehetőségek közönség elé tárása volt. A beszélgető partnerek amellett, hogy bemutatták saját vállalkozásaikat, ismertették többek között azokat a kihívásokat, amelyekkel meg kellett küzdeniük az elmúlt években, beszámoltak a stratégia-alkotás fontos szerepéről, a fejlesztési lehetőségekről, a változásképesség fontosságáról, továbbá fenntarthatósági kérdésekről.

Az interaktív beszélgetésről készült videó elérhető itt:

Gratulálunk Lászlónak a vállalatvezetők egymás közötti interaktív beszélgetésében való részvételhez!


 • -

Mercedes gépjárművekkel bővült flottánk

Gépjárműparkunk új tagokkal bővült, ezeket a korszerű eszközöket szeretnénk most röviden bemutatni.

Minőségi- és környezeti politikánkhoz híven, flottánk fejlesztése és működtetése során kiemelt figyelmet fordítunk a hatékony energia-és üzemanyagfelhasználásra. Jelenlegi beszerzésünk alkalmával sem gondolkodtunk másképp, sokéves tapasztalatainkat felhasználva döntöttünk 10 db Mercedes-Benz Actros L típusú vontató megvásárlásáról.

A gyártó a prémium kategóriás járművek tervezése során különleges figyelmet fordított a gépjárművezetői igényekre. Számos fejlesztésnek és a legmodernebb biztonsági rendszerek alkalmazásának köszönhetően, a vezetőfülke nagyobb kényelmet biztosít a gépjárművezetők számára.

A kifejezetten távolsági fuvarozásra, szállításokra tervezett Actros L típusú vontatókba a jól bevált, harmadik generációs OM 471-es motorok kerültek beépítésre. Az innovatív hajtástechnológia jóvoltából akár négy százalékkal csökkenhet az üzemanyag-fogyasztás.

Balesetmentes közlekedést és sokezer kilométernyi megtett utat kívánunk Gépjárművezetőinknek a vezetés során!


 • -

Szécsi Gabriella és Pálmai László előadása a MATE-n

1000005882

A Logisztika napja 2024 programsorozat folytatásaként, 2024. április 23-án Szécsi Gabriella és Pálmai László a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem gödöllői Szent István Campusának Rektori Dísztermében előadást tartott a „MATE_LOG – Logisztika Napja After Konferencia” elnevezésű rendezvényen.

A MATE Agrár- és Élelmiszergazdasági Intézet és az MTA PAB Agrárökonómiai Munkabizottsága által szervezett esemény célkitűzése jóvoltából, egy platformon jelenhettek meg a logisztika területén tevékenykedő vállalati szakemberek tapasztalatai és a hallgatók kutatási eredményei az alábbi előadások mentén:

 

 • Fenntarthatóság és környezettudatosság a raktárlogisztikában (Dr. Lajos Attila, minőségügyi munkatárs, Trans-Sped Logisztikai Szolgáltató Központ Kft.)
 • Logisztikai kihívások 2024 (Balogh Antal, logisztikai vezető, Diego Kft.)
 • The future of last mile logistics (Póka Viktor CE Lead Online Operations Manager, Tesco Globál Zrt.)
 • Fejlesztési tervek és stratégiák (Szécsi Gabriella, ügyvezető, BI-KA Logisztika Kft. és Pálmai László, vezérigazgató, BI-KA Dinamika Zrt.)
 • hallgatói előadások.

 

Szécsi Gabriella és Pálmai László „Fejlesztési tervek és stratégiák” című előadásának fókuszpontjában a BI-KA Cégcsoport stratégia-alkotási folyamatának egyedisége állt. Az Előadók emellett kiemelték a hosszú távú tervezés meghatározó szerepét a multinacionális vállalatok versenyében működő logisztikai középvállalat életében.


 • -

Logisztika Napja a szolnoki RepTárban

A BI-KA Kft. az MLMK Logisztikai Szolgáltatói Tagozatának vállalkozásaként büszkén csatlakozott a 2024-es Logisztika napja rendezvénysorozathoz és április 18-án egy ingyenes szakmai napot szerveztünk a szolnoki RepTárban.
 
A rendezvény fókuszában a környezettudatosság és a fenntarthatóság, a vállalati stratégia fontossága és az egyedi szemléletmód, illetve a logisztikai munkaerőpiac helyzete állt.
 
Az előadásokat izgalmas nyereménysorsolás, közös ebéd és tárlatvezetés követett, melyek a különleges helyszín mellett igazán emlékezetessé tették ezt a napot.
 
Nagy örömmel osztjuk meg a szakmai napról, valamint az előadásokról készült videófelvételeket:
 
A szakmai nap rövid összefoglaló videója:
 
Szécsi Gabriella, a BI-KA Kft. ügyvezetőjének „Think differently – légy egyedi!” című előadása:
 
Reményik Dávid „Innováció és környezettudatosság a szállítmányozási ágazatban” című előadása:
 
Katkics Attila „Logisztikai munkaerőpiaci trendek 2024” című előadása:

 • -

“Logisztika napja 2024” a BI-KA Kft. szervezésében

A BI-KA Kft. az MLBKT Logisztikai Szolgáltatói Tagozatának vállalkozásaként, örömmel csatlakozott a 2024. április 18-án megrendezésre kerülő Logisztika napja rendezvénysorozathoz. Vállalatunk a jeles nap alkalmából ingyenesen látogatható, regisztrációhoz kötött szakmai program biztosításával várta az érdeklődőket a szolnoki RepTárba. A szakmai nap alkalmával a résztvevők betekintést kaptak a logisztika világába,  megismerhették a szakma szépségeit, különlegességeit.

A rendezvény fókuszpontjában a környezettudatosság és a fenntarthatóság, a vállalati stratégia fontossága és az egyedi szemléletmód, illetve a logisztikai munkaerőpiac helyzete állt az alábbi előadások jóvoltából:

 • A programot Litkai Gergely, a Dumaszínház művésze indította, akinek „Fenntartható félóra – Haladjunk!” elnevezésű előadása a környezettudatosság jegyében hangzott el, ötvözve a humor és a tudomány jegyeit, felhívva a figyelmet napjaink energiafelhasználására és annak következményeire.

 

 • A szakmai nap folytatásaként, Szécsi Gabriella, a BI-KA Kft. ügyvezetője „Think differently – légy egyedi!” című előadásában bemutatta egy magyar logisztikai középvállalat stratégiájának fontosságát a multinacionális vállalatok versenyében.

 

 • A környezettudatosság témakört folytatta Reményik Dávid, a BI-KA Kft. vállalatirányítási vezetője, „Innováció és környezettudatosság a szállítmányozási ágazatban” című előadásával, amelynek középpontjában a villany- és a hidrogén meghajtás, az intermodalitás jelenlegi helyzete és a közúti szállítás jövőjének bemutatása, a digitalizáció és a mesterséges intelligencia állt, fenntarthatósági szempontok figyelembevétele mellett.

 

 • A szakmai nap záróelőadását Katkics Attila, a BI-KA Kft. Üzletfejlesztési vezetője tartotta, „Logisztikai munkaerőpiaci trendek 2024” elnevezéssel, amelyben rávilágított a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetre, a motivációs tényezők és a valóság kapcsolatára, továbbá azon alappillérekre, amelyeket napjaink munkáltatóinak szem előtt kell tartaniuk.

 

Az előadássorozat zárultával, a résztvevők nyereménysorsoláson vettek részt. Három szerencsés nyertes egy-egy, RepTárban igénybe vehető szolgáltatásokból álló élményelem-csomagot vehetett át, az ebédszünetet követően az érdeklődők tárlatvezetésben részesültek.

A program tematikája, igazodva napjaink logisztikai kérdéseihez, mint a fenntarthatóság, az energiatudatosság, a logisztikai munkaerőpiaci kihívások és a stabilitást lehetővé tévő vállalati működés, nagy érdeklődésre tartott számot – egy különleges élményt nyújtó helyszínen, a szolnoki RepTárban. A BI-KA Kft. színvonalas szakmai rendezvénye üde színfoltként színesítette a Logisztika napja 2024 országos rendezvénysorozatot.

Az előadásokról készült videófelvételek hamarosan megtekinthetőek a social media felületeinken és weboldalunkon.

 


 • -

ECO driving képzés sofőrjeink számára

Vállalatunk környezettudatosság iránt való elköteleződését követve és az energia-megtakarítás ösztönzése céljából ECO-driving (gazdaságos vezetés) képzést szervez 2023-ban gépjárművezetői számára. A képzés fókuszában a gépjárművezetői vezetéstechnika áll, amelynek alkalmával felmérésre kerülnek a gépjárművezetők gazdaságos vezetéssel kapcsolatos ismeretei, továbbá megismerkedhetnek újabb, témát érintő elméleti tudnivalókkal. Az oktatás kiemelt célja, hogy a megszerzett elméleti tudás a gyakorlatban is hasznosíthatóvá váljon. A tudásanyag vezetés közbeni alkalmazása visszamérésre kerül a képzés szakoktatói által. A visszamérést fejlett és széleskörű funkciókkal ellátott nyomkövető rendszerünk biztosítja.

 

Az alkalmanként 10 óra időtartamot felölelő, mindösszesen közel 100 fő részére történő ECO-driving képzés első állomása Szolnok, ezt követi Kecskemét, a rendezvénysorozat zárására pedig október 7-én fog sor kerülni.

 

A tréningek jó hangulatban, aktív hallgatói jelenlét mentén zajlottak, Gépjárművezetőink hasznos, vezetéstechnikát javító tanácsokban részesültek.


 • -

Cselekedjünk együtt: Tomika támogatására, egyedülálló fuvarozói összefogás 2023

2023 májusa mérföldkő volt azoknak a cégeknek az életében, akik részt vettek egy olyan kezdeményezésben, ami igazán példaértékű a hazai logisztikai szakmában. Ez a kezdeményezés nem más, mint az összefogás, az SMA1-es betegségben érintett Galló Tomika támogatására.
Tomika sorsa és a családja története mindenkit mélyen megérintett, és azoknak a szívében is ott dobog, akik talán sosem találkoztak a kisfiúval személyesen. A logisztikai szakma összefogása és a közösségi támogatás hihetetlen erejét mutatja be, hogy amikor szervezetek egy cél érdekében szövetkeznek, csodák történhetnek.

A BI-KA Logisztika Kft. már az összefogás kezdetétől fogva aktív résztvevője ennek a nemes kezdeményezésnek. Az első nagyszabású sajtótájékoztatóra 2023 májusában került sor, és a rendezvényen nem más, mint a közszereplő Curtis is tiszteletét tette. A cél az volt, hogy felhívjuk a figyelmet Galló Tomika gyógyulását támogató lehetőségre és arra, hogyha együtt megpróbáljuk a hiányzó támogatási összeg összegyűlhet.

A gyűjtés eredménye elképesztő. Az eredeti cél a kisfiú kezelésére a teljes összeg összegyűjtése, azaz 760 millió forint. 2023 májusában, amikor az összefogás elkezdődött ebből az összegből 290 millió forint (38%) állt a család rendelkezésére. Azóta azonban a támogatás mértéke jelentősen növekedett és az összefogás erősebb és több szereplős lett. Mostanra a teljes összeg 69,3%-a gyűlt össze, azaz több mint 560 millió forint. Ez egy hihetetlen büszkeségre okot adó eredmény, és azt mutatja, hogy együtt tényleg képesek vagyunk csodákat tenni.

Azonban a küzdelem továbbra is folytatódik, hiszen Tomika kezelése bizonyos paraméterek teljesülése esetén kezdődhet meg, és az idő ebben a helyzetben komoly ellenfél. Ezért folyamatosan kérünk mindenkit, hogy lehetőségeihez mérten támogassa Galló Tomikát. A BI-KA Logisztika Kft. vállalati szinten már május hónapban segített, és hűen tartja magát a versenytársa által életre hívott összefogáshoz!

További információkért és adományozási lehetőségekért kérjük, látogassatok el Tomika támogatói oldalára: https://egyuttgalotomikaert.hu/

 

Köszönjük, hogy együtt vagyunk ebben a küzdelemben!


Ajánlatkérés

  Honnan hallott rólunk? (kötelező)

  Cégnév (kötelező)

  Kapcsolattartó neve (kötelező)

  Telefonszáma (kötelező)

  Email címe (kötelező)

  Indulási ország (kötelező)

  Irányítószám, Város (kötelező)

  Érkezési ország (kötelező)

  Irányítószám, Város (kötelező)

  Rakomány egység (paletta) darabszáma

  db

  Áru megnevezése

  Felrakás dátuma

  Lerakás dátuma

  Egyéb információk a szállításhoz

  Megismertem és elfogadom a BI-KA Logisztika Kft. Adatvédelmi tájékoztatóját.

  Kapcsolat

  BI-KA LOGISZTIKA Kft.

  Központ:
  5000 Szolnok, Városmajor u. 23.
  Telefon: +36 56 524 050
  Fax: +36 56 524 040

  Budapesti iroda:
  1095 Budapest, Soroksári út 138-142.

  Központi e-mail: info@bi-ka.hu

  Szeretne többet tudni szolgáltatásainkról? Kérjen ajánlatot!