Az ECO Driving vezetési technika: környezetbarát választás

 • -

Az ECO Driving vezetési technika: környezetbarát választás

A tehergépjárművek szerepe és jelentősége a mindennapi életünkben óriási. 2020-as adatok alapján Európa útjain mintegy 6,2 millió tehergépjármű közlekedik. A gépjárművek közlekedése a világon mindenhol, számos a környezetre gyakorolt negatív hatást vált ki, mint például a légszennyezést és az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását. A fenntartható közlekedési megoldásokra való áttérés egyre fontosabbá válik, és az ECO Driving, vagyis a környezetbarát vezetési technika egy olyan megközelítést kínál, amely csökkenti a járművek negatív hatásait a környezetre. A BI-KA cégcsoport a témában tréninget szervezett a sofőrjei számára, amely után elmondható, hogy az elmúlt 6 hónapban a teljes flotta kibocsájtása mérhetően csökkent.

Mi az, amit sofőrjeink az ECO Driving vezetési technikáról tanultak, de valójában mindenki számára iránymutató lehet?

Az ECO Driving vezetési technika egy olyan módszer, amely üzemanyaghatékony és takarékos vezetést helyezi előtérbe. Az ECO Driving egyik alapelve a károsanyag-kibocsátás minimalizálása. Ennek érdekében a sofőröknek a korszerű gépjárművekben lévő vezetést támogató rendszereket kell alkalmazniuk a munkájuk során, mint például az optimális sebesség megtartása (adaptív és GPS alapú predektív tempomat használatával), a gyorsulás és a lassítás fokozatosabbá tétele. Emellett kiemelten kell figyelni a ponyva megfelelő rögzítésére, a tehergépjármű légterelő elemeinek funkció szerinti használatára, a légellenállás minimalizálása céljából.

A vállalatunknak is van több olyan intézkedése, amelyben szerepet játszott a „zöld gondolkodás”, azaz a károsanyag kibocsájtás csökkentése. A flottánk nagyrésze EURO 6-os legkorszerűbb motorral került beszerzésre. Pótkocsik vásárlásánál, cseréje esetében a nagyköbös (mega vagy könnyített) szerelvények kerülnek preferálásra, hiszen törekszünk arra, hogy egy út során mennyiségben több áru szállítására kerüljön sor. Eszközparkunk időszakos karbantartásainak nagy részét telephelyünkön és szolnoki javítópartnereinknél végezzük, így az üres futásaink száma jelentősen csökkent. Jelenleg teszt fázisban van egy, a kamion tetejére telepített napelemes rendszer, amely a gépjármű állása során az elektromos áramot biztosítja, melynek köszönhetően a jármű alapjáratási ideje jelentősen csökkenthető.

Az ECO Driving technika előnyei:

1., Csökkenti a környezeti terhelést
2., Növeli a járművek élettartamát
3., Biztonságos

Az ECO Driving vezetési technika egy hatékony módja annak, hogy csökkentsük az autók környezetre gyakorolt ​​hatását és takarékosabbá tegyük az üzemeltetést. A megfelelő sebesség tartása, az előrelátható közlekedés ismerete (GPS támogatással), valamint a hatékony motorhasználat mind hozzájárulnak a környezetbarát közlekedéshez. Az ECO Driving technika nemcsak a sofőröknek, hanem a környezetnek is előnyös, és mindannyiunk számára hozzájárulhat a fenntartható közlekedési megoldásokhoz.


Ajánlatkérés

  Honnan hallott rólunk? (kötelező)

  Cégnév (kötelező)

  Kapcsolattartó neve (kötelező)

  Telefonszáma (kötelező)

  Email címe (kötelező)

  Indulási ország (kötelező)

  Irányítószám, Város (kötelező)

  Érkezési ország (kötelező)

  Irányítószám, Város (kötelező)

  Rakomány egység (paletta) darabszáma

  db

  Áru megnevezése

  Felrakás dátuma

  Lerakás dátuma

  Egyéb információk a szállításhoz

  Megismertem a BI-KA Logisztika Kft. Adatvédelmi tájékoztatóját.

  Kapcsolat

  BI-KA LOGISZTIKA Kft.

  Központ:
  5000 Szolnok, Városmajor u. 23.
  Telefon: +36 56 524 050
  Fax: +36 56 524 040

  Budapesti iroda:
  1095 Budapest, Soroksári út 138-142.

  Központi e-mail: info@bi-ka.hu

  Szeretne többet tudni szolgáltatásainkról? Kérjen ajánlatot!