Változásmenedzsment tréning: Az átalakulásokhoz való alkalmazkodás művészete

 • -

Változásmenedzsment tréning: Az átalakulásokhoz való alkalmazkodás művészete

A folyamatos változás a modern üzleti világban állandó. Az innováció és a technológia fejlődése mindenkit kihívás elé állít, ezért alkalmazkodni és kezelni kell az ezekből adódó változásokat, ami sokak számára egy tanulási folyamat. A BI-KA cégcsoport vezetősége érti a változások fontosságát, melyek nemcsak az üzleti folyamatokra és struktúrákra vannak hatással, hanem a munkavállalók mindennapi életére és munkájára is kihatnak. Ezért született meg a döntés, hogy egy változásmenedzsmenttel kapcsolatos előadás kerüljön szervezésre vállalatunk minden telephelyén, hogy segítse a munkatársainkat abban, hogy a megváltozott ételhelyzetekhez rugalmasan tudjanak alkalmazkodni a jövőben.

Bolyki Margó, vállalatunk HR generalista munkatársa, készségfejlesztő tréneri végzettséggel is rendelkezik, képzéseket tartott a Metropolitan Egyetemen, valamint mentorálási és coaching feladatokat is végzett korábbi munkahelyein. Több mint 100 munkatárs 6 időpontban 4 telephelyen hallgatta meg az általa összeállított és előadott gondolatébresztő előadást.

Az alábbiakban szeretnénk közzétenni munkatársaink véleményét arról, hogyan inspirálta a Változásmenedzsment előadás őket abban, hogy más gondolkodásmóddal fejlődésnek lássák a változásokat a jövőben.

Kiemelt szállítmányozási csoport Szolnok

„Együtt a következő pontokat tudtuk összeszedni, melyek ránk személyenként és a csapatunkra összességében is hatottak:

 • Belső motivációt kell keresni és nem anyagit, mert az utóbbi nem tartós, egy idő után elvárás lesz, nem motivál igazán
 • A változást sok esetben első reakcióként düh követi, de később az elfogadás után fejlődést idéz elő
 • A változás lehetőség is egyben
 • A változás és az alkalmazkodás szükségszerű, az marad fenn, az jár jól, aki alkalmazkodik
 • Szemléletmódot kell váltani, fontos a pozitív hozzáállás”

Szállítmányozás / Szolnok

„Ha ki kellene emelni néhány dolgot az előadásból, akkor összeülve a csapatunk az alábbiakat tartotta érdekesnek és inspiratívnak:

 • A bevezetésben a változások elfogadásával kapcsolatos tanulmányok, melyekből Margó dolgozott és bemutatott nekünk, többünk számára újdonság volt és új nézőpontot vetett fel számunkra a témában.
 • Az a diagram volt a legnagyobb hatással ránk, ami szemléltette a változás folyamatait, hogy hogyan hatnak az emberekre. Ennek részleteiben magunkra ismertünk. Így összeszedve, ahogyan az előadásban elhangzottak a folyamatok, tudatosan tudjuk a jövőben kezelni változás esetén az adott viselkedési reakcióinkat. Ezzel elérjük, hogy a változást ne negatívan éljük meg.
 • A továbbiakban az előadás segített bennünket abban, hogy ezentúl a változások esetén igyekezzünk a pozitív dolgokra összpontosítani. A változás nem a negatív hatást, hanem a haladást, fejlődést adja az egyének számára. A jövőben ezt tartjuk szem előtt. „

Logisztikai csoport Máté Mihály Műszakvezető
(10 éve a BI-KA Logisztika Kft. munkatársa)

„Amikor hallgattam Margó előadását, akkor több fontos dolgot megértettem, de egy konkrét felismerésem is született. A napi munka során vannak olyan részfeladatok, melyet ügyfeleink kiszolgálása érdekében én kiemelten kezelek. Ehhez azonban kellenek a beosztott raktári munkatársaim is, akiket sokszor későn informálok az adott azonnali feladatról. Az előadás során értettem meg annak a jelentőségét, hogy a helyenként keletkező feszültséget egy tudatosabb munkaszervezéssel, jobb információ áramlással el tudok kerülni. Ezt azóta alkalmazom és többen jelezték számomra a pozitív változás hatását és a műszak során elvégzett munka így számukra tervezhetőbb lett. Ez mindössze egy a sok apró ötletből, melyet az előadás adott a számomra.”

Pénzügy Ulviczki Zsuzsanna Pénzügyi munkatárs
(25 éve a BI-KA Logisztika Kft. munkatársa)

„Azt gondolom, hogy ez az előadás minden korosztály számára tudott új információval szolgálni. A fiatalok megérthették, hogy egyes változásokra adott viselkedésük miért természetes és hogyan fordíthatók át a negatív érzések pozitívvá. Nekünk, „későbbi” korosztálynak, mindenképpen érdekes volt egy előadásban látni a sliede-okon azt, amit mi az évek során már megtapasztaltunk, ki így, ki úgy. A változásinkat már megfontoltabban kezeljük, de megfogalmazni nehezen tudnánk, hogy miért. Generációk és viselkedési normák kaptak így nagyobb megértést.”


Ajánlatkérés

  Honnan hallott rólunk? (kötelező)

  Cégnév (kötelező)

  Kapcsolattartó neve (kötelező)

  Telefonszáma (kötelező)

  Email címe (kötelező)

  Indulási ország (kötelező)

  Irányítószám, Város (kötelező)

  Érkezési ország (kötelező)

  Irányítószám, Város (kötelező)

  Rakomány egység (paletta) darabszáma

  db

  Áru megnevezése

  Felrakás dátuma

  Lerakás dátuma

  Egyéb információk a szállításhoz

  Megismertem és elfogadom a BI-KA Logisztika Kft. Adatvédelmi tájékoztatóját.

  Kapcsolat

  BI-KA LOGISZTIKA Kft.

  Központ:
  5000 Szolnok, Városmajor u. 23.
  Telefon: +36 56 524 050
  Fax: +36 56 524 040

  Budapesti iroda:
  1095 Budapest, Soroksári út 138-142.

  Központi e-mail: info@bi-ka.hu

  Szeretne többet tudni szolgáltatásainkról? Kérjen ajánlatot!