TSM: januártól lejár az össztömeg- és túlsúly-tolerancia

 • -

TSM: januártól lejár az össztömeg- és túlsúly-tolerancia

Vállalatunk a mindenkor hatályos jogszabályok mentén végzi munkáját, azonban ez sok esetben csakis a megbízói oldallal közösen valósítható meg. Különösen igaz ez az össztömeg és tengelyterhelés betartására, hiszen ezügyben a hatóság az áru feladóját (is) bírságolja!

Mint bizonyára sokan emlékeznek rá, a fuvarozói szakmában nagy port vert fel 2017-ben a tehergépjárművek össztömeg- és tengelysúly-toleranciájának jogszabályi csökkentése. Az egyes járműkategóriákra vonatkozó tömegnormák mérésére és betartatására a magyar állam létrehozta a Nemzeti Tengelysúlymérő Rendszert (TSM), mely az útburkolatba épített érzékelők révén Magyarország úthálózatának 107 pontján megállítás nélkül képes ellenőrizni az úttesten haladó jármű tengelyterhelését és össztömegét.

A fuvarmegbízásokat adó gyártó-termelő és logisztikai vállalkozások vezetőinek fontos tudnivaló, hogy a szabálysértés esetén a jogalkotó nemcsak a jármű üzembentartóját sújtja bírsággal, hanem a megbízót is (aki további egyeztetéseket folytathat partnerével, a felrakó hellyel a bírság összegének áthárításáról). A szabályok pontos betartása tehát közös érdekünk!

A rendszer 2017-es indítása után a magyar állam rendszer-bevezetési toleranciát biztosított, mely 2018. június 30-ig 2 % volt, majd 2018. július 1-jétől december 31-ig 1 %-ra redukálódott. Mindez azt jelenti, hogy ezév utolsó napján lejár a tolerancia, és 2019. január 1-jétől annak várható mértéke 0% lesz, azaz a rakomány tömege egyetlen kilogrammal sem haladhatja meg a jogszabályban meghatározott értéket.

A 2019. január 1-jétől érvényes nulla tolerancia tükrében tehát újra kérjük kedves partnereinket, hogy vizsgálják át rakodási folyamataikat, valamint fordítsanak kiemelt figyelmet a megbízásban szereplő tömeg-értékek pontos megadására!


Ajánlatkérés

  Honnan hallott rólunk? (kötelező)

  Cégnév (kötelező)

  Kapcsolattartó neve (kötelező)

  Telefonszáma (kötelező)

  Email címe (kötelező)

  Indulási ország (kötelező)

  Irányítószám, Város (kötelező)

  Érkezési ország (kötelező)

  Irányítószám, Város (kötelező)

  Rakomány egység (paletta) darabszáma

  db

  Áru megnevezése

  Felrakás dátuma

  Lerakás dátuma

  Egyéb információk a szállításhoz

  Megismertem a BI-KA Logisztika Kft. Adatvédelmi tájékoztatóját.

  Kapcsolat

  BI-KA LOGISZTIKA Kft.

  Központ:
  5000 Szolnok, Városmajor u. 23.
  Telefon: +36 56 524 050
  Fax: +36 56 524 040

  Budapesti iroda:
  1095 Budapest, Soroksári út 138-142.

  Központi e-mail: info@bi-ka.hu

  Szeretne többet tudni szolgáltatásainkról? Kérjen ajánlatot!