FRISS HÍREK

Új, kétszintes félpótkocsival bővült a flottánk
2018. december 4.

A környezettudatosság és a megbízói igényeknek való egyre tökéletesebb megfelelés szellemében új, kétszintes félpótkocsival bővítettük flottánkat. A Schwarzmüller gyártmányú double-decker fuvareszköz 33 helyett 66 raklapnyi áru befogatására képes.

Ezáltal nemcsak az egy paletta rakományra jutó fajlagos üzemanyagfogyasztás és széndioxid-kibocsátás csökken, de az egy fuvarfeladattal megmozgatható áruk mennyisége is szinte megduplázódik.

Új félpótkocsinkat a BI-KA Logisztika arculati színét megjelenítő piros Mercedes Actros nyergesvontatónkhoz kapcsoltuk. Járműflottánk új tagja háromdimenziós ponyva-öltözetet kapott: a teljesen zárt ponyva azt a látszatot kelti, mintha függönyszerűen félre lenne húzva, és kívülről be lehetne látni a raktér belsejébe.

A BI-KA Logisztika ezáltal is népszerűsíti a double-deceker fuvareszközét azzal az üzenettel, hogy a vállalat kétszintes félpótkocsival is készségesen áll a megbízók rendelkezésére.

DAF+Krone járműszerelvényt tesztelünk
2018. november 26.

Vállalatunk, a BI-KA Logisztika Kft. kiemelt figyelmet fordít a növekvő megbízói igények maximális kiszolgálására és a komplex, minőségi szolgáltatás nyújtására, ezért nagy hangsúlyt fektetünk saját gépjárműparkunk folyamatos és fenntartható fejlesztésére. Örömmel adunk hírt flottánk új „vendégéről”, a DAF nyergesvontatóból és Krone félpótkocsiból álló járműszerelvényről, melyet megbízóink érdekében egy hónapon keresztül tesztelünk.

A teszt időszaka 2018. november 5-én kezdődött, és december 7-ig tart. Itt köszönjük meg a Hungarotruck Kft. és a Krone Magyarország Kft. közreműködését, hogy a fuvareszközt a tesztidőszakra díjmentesen rendelkezésünkre bocsátották.

Az új szerelvénnyel egyúttal leendő tehergépjármű-vezetőink érdeklődését is szeretnénk felvillanyozni, hiszen a jármű innovatív, valóban XXI. századi technológiát képvisel kiváló biztonsági, gazdaságossági és ergonómiai tulajdonságaival. A DAF nyergesvontatót a kamionvezető komfortját szolgáló „super space cab” nagyfülkével és állóklímával tervezték, erejét megbízható, amerikai Paccar motor szolgáltatja, új hajtáslánc és TraXon váltómű bonyolítja az erőátvitelt, melyeknek köszönhetően a gyártmány fogyasztása sokkal kedvezőbb az elődeihez képest.

A gépkocsivezető kényelmét és a közlekedésbiztonságot szolgálja a sávelhagyást jelző asszisztens, a ráfutásos baleseteket megelőző vészfék-asszisztens, a követési távolságot tartó adaptív tempomat, a domborzati viszonyokat követő prediktív tempomat, továbbá ECO roll-funkció (üres sebességfokozatban való gurulás ill. a motorfék üzemanyagtakarékos és környezetbarát összehangolása).

NÉHÁNY FŐBB MŰSZAKI ADAT:

DAF XF 480 SSC nyergesvontató:
teljesítmény: 480 LE
emissziós kategória: EURO-6
fogyasztás üres félpótkocsival: 23 liter/100 km
fogyasztás rakott félpótkocsival: 28 liter/100 km

KRONE Megaliner féplótkocsi:
öntömeg: 6.980 kg
hasznos tömeg: 24.500 kg (a vontató önsúlyának függvényében)
a raktér belmagassága: 3 m (mega)

Saját flottánk folyamatos, lépcsőzetes bővítése és fejlesztése mellett azon dolgozunk, hogy innovatív szolgáltatásokkal párosítva a piacon elérhető legjobb szolgáltatást kínáljuk meglévő és reménybéli partnereinknek. Ennek tanúbizonysága a 2017-es tandempótkocsi-beszerzésünk és a dupla rakszintes fuvareszközünk üzemeltetése. A piaci igényeknek megfelelően mindkét fajta járműállományunkat a közeljövőben bővíteni fogjuk. December elején új járműveket kezdünk tesztelni, erről a későbbiekben híradással leszünk!

 

A BI-KA Logisztika is ott volt az MLBKT éves kongresszusán
2018. november 23.

Vállalatunk is képviseltette magát a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) éves kongresszusán, melyet idén rendkívül nagy érdeklődés övezett.

Az MLBKT idén 26. alkalommal szervezte meg éves rendezvényét, melyre 2018. november 1416. között került sor Siófokon. Ebben az évben az összekapcsolt ellátási láncokban rejlő lehetőségek, valamint a „Logisztika 4.0” témái kerültek fókuszba. Az eseményre 700 szakmabéli látogató volt kíváncsi, akiknek összesen 60 előadó bemutatóját volt alkalmuk megtekinteni.

A BI-KA Logisztikát dr. Karmazinné Biró Anita tulajdonos-ügyvezető, Szécsi Gabriella ügyvezető, Gál István projektvezető és Katkics Attila üzletfejlesztési osztályvezető képviselte.

 

Jász-Nagykun-Szolnok 50 legjelentősebb vállalata között a BI-KA
2018. november 22.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara ismét a megye 50 legbefolyásosabb társas vállalkozása közé sorolta a BI-KA Logisztika Kft.-t a 2017-es pénzügyi eredményeink alapján. Az elismerést 2018. november 20-án vehettük át Szolnokon.

Évek óta szerepelünk a megye 50 legsikeresebb vállalkozásának rangsorában, és ez az idén sem változott az adóbevételek, a nettó árbevétel, az eredmény és létszámadatok, illetve a mérlegadatok elemzése után kialakult összesítésben. A megyei iparkamara 2018. november 20-án a Szolnoki Megyeháza dísztermében ünnepélyes keretek között nyújtotta át a listából készült kiadvány díszpéldányait a vállalatok meghívott vezetőinek, képviselőinek. A BI-KA Logisztikát dr. Karmazinné Biró Anita ügyvezető-tulajdonos, Szécsi Gabriella ügyvezető és Varga László kapacitáselosztási osztályvezetőnk képviselte.

A logisztikai-szállítmányozási ágazatban tevékenykedő vállalkozások közül továbbra is a BI-KA Logisztika Kft. az egyetlen Jász-Nagykun-Szolnok megyei vállalat, amely felkerült a listára.

A régió piacvezető, komplex logisztikai megoldásokat nyújtó szolgáltatójaként büszkék vagyunk a megyei gazdasági életben betöltött pozíciónkra, így célunk továbbra is az, hogy hatékony működéssel, jó szervezettséggel, valamint a minőség folyamatos növelésével megfelelő szolgáltatást nyújtsunk a velünk bizalmi viszonyba került partnereinknek, akik azon túl, hogy állandó megbízóinkká válnak, másoknak is szívesen ajánlanak bennünket.

 

Javítottak a kamionvezetők a baleseti statisztikán
Öröm a szakmának — siker a BI-KA-nak
2018. november 20.

Javítottak a magyar utakon közlekedő tehergépjármű-vezetők a baleseti statisztikán a tavalyi év azonos időszakához képest — derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) háromnegyedéves mérési összesítéséből.

Bár a javulás csak 1 %-os, a kedvező eredmény már csak azért is örömteli, mert a nagy, országos számadatok magukban foglalják a BI-KA Logisztika saját alkalmazásában álló, és a kiterjedt alvállalkozói kör által foglalkoztatott tehergépjárművezető-társadalom egyre magasabb színvonalon végzett, felelősségteljes munkájának eredményességét. Gratuláció és elismerés illeti őket az együttvéve sok tízmillió, balesetmentesen megtett kilométerért.

Az ORFK adatai szerint 2016 és 2017 első kilenc hónapjában a személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleseteknél 8 %-ban voltak okozók a tehergépjárművek, 2018 első háromnegyed évében ez a szám 7 %-ra szorult vissza.

A balesetek okozói között továbbra is a személygépjárművek vezetői szerepelnek a „szégyendobogón”, akik a friss mérési adatok szerint 2018 első háromnegyed évében a személyi sérüléses balesetek 65 %-áért voltak felelősek.

Tovább az ORFK-OBB statisztikai összesítésére »

Folyik az MLBKT-kongresszus – Siófokról jelentjük
2018. november 15.

Az önvezető járművekben rejlő távlati lehetőségekkel, az FMCG vállalkozások logisztikai folyamataival, valamint a selyemút és a nagy, kereskedelmi útvonalak történetével ismerkedhettek az érdeklődők Siófokon, a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) éves kongresszusának első két napján, ahol a fenti témák mellett a természetesen számtalan más, időszerű téma is terítékre került. A péntekig tartó eseményen a BI-KA Logisztika is képviselteti magát.

A nagyszabású rendezvényt 26. alkalommal szervezi meg a társaság. A kongresszus idén a „Logisztika 4.0” kihívásaira és az összekapcsolt ellátási láncokban rejlő lehetőségekre fókuszál. Az eseményen résztvevő hallgatók 50 vezető szakember és 30 kiállító színes bemutatóján keresztül kaphatnak aktuális szakmai helyzetképet, és ismerkedhetnek a jövő kihívásaival.

Felkészülten várjuk a havat és a jeget!
2018. november 14.

A BI-KA Logisztika flottája téli gumival és hólánccal várja a telet, hogy a járművek ne csak az időjárásnak, hanem az európai országok szigorú követelményrendszerének is megfeleljenek — tudósított a Fuvarozási Osztály műszaki felkészülési munkájáról Hegedűs Dénes osztályvezetőnk.

Mint a szakmabéliek tudják: egyes európai országokban november 1-jétől, másutt november 15-től egészen áprilisig kötelező a meghajtott tengelyen a téli gumi, és némely államban hóláncot is készenlétben kell tartani a fedélzeten. Bár Magyarországon nincs efféle kötelezettség, külföldön magas bírságot rónak ki a téli felszerelés hiánya miatt.

A BI-KA Logisztika elkötelezett híve a biztonságos közlekedésnek, ezért igyekszik nagy figyelmet fordítani arra, hogy járműveit hiánytalanul felkészítse a télre. Mint korábban már beszámoltunk » róla: a megváltozott, őszi-téli látási viszonyokra a „Látni és látszani” közlekedésbiztonsági kampány keretében már felkészültünk, azonban a tél mindig újabb kihívás elé állítja a járművek üzembentartóit, s magukat a gépkocsivezetőket is.

Mint Fuvarozási Osztályunk sok éves szakmai tapasztalattal rendelkező vezetője a BI-KA Logisztika járműflottájának műszaki helyzetéről mondja: „a téli felkészítéseket a szakszervizekben elvégeztetjük. Minden járművünk alapfelszereltsége a meghajtott kerekek méretének megfelelő hólánc. Gépes járműveink kivétel nélkül ködfényszóróval vannak felszerelve. Tehergépjárműveink és vontatóink négy évszakos M+S, valamint a jeges, havas úton való közlekedésre alkalmas, hópihe jelzésű gumiabroncsokkal vannak ellátva”.

Az alpesi országokban és a Pireneusok hegyláncai között igazi megpróbáltatás a téli vezetés, nem beszélve a skandináv országokról és Oroszországról, ahol télen szinte állandó, csikorgó fagy nehezíti a közlekedők, így a BI-KA-s gépkocsivezetők dolgát. Az ottani, téli állapotokat nehezen tudja elképzelni az, aki csak a magyar utakon jártas.

Mint Hegedűs Dénes kiemeli: „A szervizben sor kerül a hűtőfolyadék szintjének és fokolásának ellenőrzésére, a kályhák vizsgálatára. Októbertől csak és kizárólag olyan szélvédőmosó folyadékot adunk ki járművezetőink részére, mely -20 C fokig fagyálló”. Osztályvezetőnk érdekességként megemlíti: „A skandináv államokban (főként: Svédországban és Norvégiában) érvényes szigorú, téli hólánc-előírásoknak megfelelvén két szerelvényre való tartalék hólánc-készletet tartunk fenn, hogy ha esetleg ebbe a térségbe irányuló fuvarfeladatot végeznénk, ne érjen bennünket meglepetés”.

Hóból pedig minden évben bőven kijut. Szlovéniában, Horvátországban és Bosznia-Hercegovinában a hólapát is kötelező felszerelés, Ausztria autópályáinak egyes pihenőhelyein pedig állványzat és hosszú nyelű szerszám várja a kamionosokat, hogy a ponyva tetején felhalmozódott havat le tudják kotorni.
A BI-KA Logisztika teljes járműflottája és tapasztalt gépkocsivezető-gárdája tehát felkészülten néz a téli kihívások elébe, hogy határidőre és akadály nélkül teljesíteni tudja a megbízók fuvar-feladatait.

 

Az elektromos teherautóké a jövő?
2018. november 10.

Mindenki érzékelheti az elektromos hajtású járművek térhódítását, azonban nemsokára megjelennek az utakon az elektromos tehergépjárművek is. A gyártók már az új modellek hatótávolságát számolgatják. 

Mindeközben a német kormány — az e-teherautózás előmozdítására — a zöldhajtásúak útdíjfizetési kötelezettségének eltörlését fontolgatja. Ilyen és ehhez hasonló, érdekes kérdéseket talgal Gál István munkatársunk szakcikke, mely a Transpack című közlekedési folyóiratban jelent meg a közelmúltban, s melyet az érdeklődésre való tekintettel újra közreadunk. Tovább a cikkre »

 

Még lehet jelentkezni az MLBKT-kongresszusra
2018. november 6.

November 7-ig lehet még jelentkezni az MLBKT kongresszusára, melyen a BI-KA Logisztika Kft. is képviselteti magát. A nagy hagyományra visszatekintő szakmai találkozó ezévi rendezvénye 2018. november 14-16. között lesz Siófokon, a Hotel Azúrban. Találkozzunk Siófokon! 

A Logisztika 4.0 kihívásaira és az összekapcsolt ellátási láncokban rejlő lehetőségekre fókuszál a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) éves kongresszusa, amelyet immár 26. alkalommal rendez meg a szakmai szervezet 2018. november 14—16. között Siófokon. A résztvevők a három nap alatt 50 vezető szakember előadásán és kerekasztal-beszélgetésén vehetnek részt, valamint mintegy 30 kiállító standját, logisztikai újdonságait tekinthetik meg. Díjátadó, gálavacsora és szórakoztató programok színesítik az eseményt. A saját szakterületén kompetenciaközpontként tevékenykedő Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság éves kongresszusa az ellátási lánc- menedzsmenttel foglalkozó vállalati szakemberek, logisztikai, beszerzési, termelési vezetők legnagyobb hazai találkozóhelye.

„Minden évben arra törekszünk, hogy olyan témákat dolgozzunk fel, amelyek az egyes szakterületeknek kiemelt fontosságúak és a gyakorlatban is hasznosíthatók. Idén az összekapcsolt ellátási láncok, valamint a logisztika 4.0 kihívásaira esett a választásunk. Nap mint nap olyan megoldásokkal találkozunk munkánk során, amelyek hozzásegíthetik a vállalatokat a sikeres működéshez a digitalizáció által átformált világunkban” — mondta Kőhegyi Anita, a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság ügyvezető igazgatója.

Részletek és jelentkezés az MLBKT honlapján »

 

Töretlen fejlődés a BI-KA-nál  nagyinterjú Szécsi Gabriellával
2018. november 5.

 

„Az értékalapú  működésben hiszek. Egy vállalatnak tisztában kell lennie az erősségeivel, gyengeségeivel és az általa képviselt értékrenddel. Ritka az a kiszámítható, támogató munkahelyi légkör és hiteles háttér, ami a BI-KA Logisztikára jellemző” — fogalmazott ügyvezetőnk, Szécsi Gabriella a Transpack című szakmai folyóiratnak adott kora nyári interjújában.

A sajtóanyagot az érdeklődésre való tekintettel most újra közzétesszük. Tovább a Transpack cikkére »

 

A BI-KA is „lát és látszik” az őszi utakon
2018. október 31.

A BI-KA Logisztika Kft. is kiemelten fontosnak tartja a biztonságos közlekedést, ezért igyekszik figyelmet fordítani a „Látni és látszani” elnevezésű baleset-megelőzési akció alapelveire. A közlekedésbiztonsági kampányt eredetileg az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága hívta életre még évekkel ezelőtt, hogy a hatóság felhívja a járművezetők figyelmét a világító- és jelzőberendezések hibátlan működésének fontosságára, ami különösen ilyenkor, a sötét, őszi hónapok beköszöntével válik hangsúlyossá.

A rendőrség — nagyszabású tájékoztató kampánnyal egybekötve — minden ősszel néhány hetes felkészülési időszakot biztosít a gépjárművek üzembentartóinak, majd rendszerint késő ősszel ill. tél elején veszi kezdetét az ellenőrzési szakasz, melynek keretében az egyenruhások már bírságolnak is a hibás jelző- és világítóberendezések miatt.

A BI-KA Logisztika járművei és gépkocsivezetői készen állnak. Járműveink műszaki állapotáról és a felkészülésről vállalatunk Fuvarozási Osztályának vezetőjével, Hegedűs Dénessel beszélgettünk. Olvassa el legfrissebb írásunkat »

 

Magyar kamionstop Mindenszentek hosszú hétvégéjén
2018. október 29.

Kedves Partnereink! Közúti fuvarozási tevékenységünket a kamionstop irányadó szabályai szerint végezzük. Megbízóink és alvállalkozóink szíves figyelmébe ajánljuk, hogy Mindenszentek ünnepének hosszú hétvégéjén az alábbiak szerint alakul Magyarországon a nehéz-tehergépjárművekre vonatkozó közlekedési korlátozás. A 7,5 t legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművek az ország közútjain nem közlekedhetnek:

2018. október 31. (SZE) 22:00 – 2018. november 1. (CS) 22:00
2018. november 3. (SZO) 22:00 – 2018. november 4. (V) 22:00

November 4-én, vasárnap 00:00 órától megkezdődik a kevésbé szennyező járművek téli mentessége. A magyarországi közlekedési korlátozás tehát nem vonatkozik november 4. és március 1. között a legalább EURO 3-as környezetvédelmi besorolású, nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsikra.

A részleteket és kivételeket a 190/2008-as kormányrendelet » tartalmazza.

 

Figyelemfelhívó kampányunk hamarosan a következő fázisba kapcsol
2018. szeptember 5.

Hamarosan elérkezünk vállalatunk és az ORFK-OBB együttműködésének következő állomásához. A tavaly indult együttműködés talán egyik legfontosabb mozdulataiban vettek részt kollégáink a minap, hiszen elkezdődött a BI-KA Logisztika Kft. flottájának figyelemfelkeltő matricákkal történő ellátása. 

Vállalatunk flottája évente több millió kilométert tesz meg hazánkban és külföldön egyaránt, azaz az „Adj utat a segítségnek” kampány eszméje közbenjárásunkkal (a kamionok hátfalára ragasztott matricák révén) több százezer közlekedő figyelmét hívja majd fel a következő hónapokban a helyes magtartásra, a félrehúzódásra veszély vagy baleset esetén, hogy a segítségre siető, megkülönböztetett jelzésüket használó járművek akadálytalanul elhaladhassanak az álló gépjárműoszlopok között. Köszönjük, hogy figyelünk egymásra – balesetmentes közlekedést kívánunk!

 

Megemlékezés egy éve halt meg dr. Karmazin György
2018. augusztus 1.

Egy éve, hogy vállalatunk alapító-tulajdonosa, dr. Karmazin György — életének 51. évében — tragikus hirtelenséggel elhunyt. Dr. Karmazin György neve egybeforrt a BI-KA Logisztika Kft.-vel, mindemellett főiskolai és egyetemi oktató, a magyar logisztikai élet meghatározó szakembere, sikeres sportember és sportvezető, családfő volt. A vállalat sikerei mellet az alapító-tulajdonos több egyéni kitüntetésben is részesült szakmai- és sportsikereinek elismeréséül. Emlékét és szellemi örökségét örökké megőrizzük.

 

Matrjoska nyomában vol. 3: Hogyan válasszunk partnert orosz szállítások esetén? — Katkics Attila cikksorozatának befejező része
2018. július 30.

Megjelent üzletfejlesztési osztályvezetőnk cikksorozatának befejező része. Az előző írásokban a kedves olvasó átfogó képet kaphatott a FÁK-térségről és Oroszországról szolgáltatói szemmel, majd Katkics Attila a régió rejtette üzleti veszélyekről osztotta meg tapasztalatát.

A harmadik, egyben utolsó cikkben a fókusz a szállítmányozási megoldásokat kínáló szolgáltatókra vetül. Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy szolgáltatónak, hogy sikeres lehessen a már sokat emlegetett veszélyes, de mégis ígéretes piacon? A befejező írás választ ad ezekre a kérdésekre!

A teljes cikk elérhető a trans.info internetes oldalon, az alábbi linken » !

 

Matrjoska nyomában 2. rész – avagy így lehet végigrabolni Európát fantomcégekkel
2018. július 24.

Folytatódik Katkics Attila üzletfejlesztési osztályvezetőnk cikksorozata, amelyben a FÁK-térségbeli tapasztalatairól, élményeiről ír.

A sorozat második részében kockázatokról, vélt és valós veszélyekről ír a szerző, illetve arról, hogy mi a siker kulcsa, mit, hol és mikor szeretnénk tenni, milyen eredményt várunk el, milyen mérföldkövek mentén haladunk, milyen pénzügyi kockázatot vagyunk képesek vállalni. A folytatólagos publikáció-sorozat második fejezete itt » olvasható.


Kapcsolat

BI-KA LOGISZTIKA Kft.

Központ:
5000 Szolnok, Városmajor u. 23.
Telefon: +36 56 524 050
Fax: +36 56 524 040
E-mail: info@bi-ka.hu

Budapesti iroda:
1146 Budapest, Thököly út 116.
E-mail: uzletfejlesztes@bi-ka.hu