TSM információk

Tisztelt Partnerünk!

Már Önök számára is ismeretes a korábban hatályba lépett a meghatározott össztömeget, tengelyterhelést, tengelycsoport-terhelést és méretet meghaladó járművek közlekedéséről szóló a 36/2017 NFM rendelet, illetve a módosításra került a 156/2009. (VII. 29.) Korm. rendelet (a közúti árufuvarozáshoz, személyszállításhoz és a közúti közlekedéshez kapcsolódó egyes rendelkezések megsértése esetén kiszabható bírságok összegéről, valamint a bírságolással összefüggő hatósági feladatokról), amelyben szigorításra került a közúti fuvarozásban részt vevő tehergépjárművek össz-és tengelyeire nehezedő áru túlsúlyából adódó közigazgatási bírság mértéke.

Ezúton szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy a 2018. január 1. – május 31. közötti türelmi időszak lezárultával a Nemzeti Túlsúlymérő Rendszer (TSM) 2018. június 1-től éles üzemmódban működik.

2018. június 30-ig a túllépés maximális mértéke 2%, míg 2018. július 1-től 2018. december 31-ig a túllépés mértéke nem haladhatja meg az 1%-ot. A jelzett mértéken felüli túlsúly esetén közigazgatási bírság kerül kiszabásra, amelynek alsó határa 50 000 Ft. 2019. január 1-től a tolerancia várható mértéke 0% lesz.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a fuvarfeladat teljesítése alatt megállapított, Megbízónak felróható okok esetén keletkezett tengely- ill. össztúlsúly miatt felmerülő költségek, bírságok minden esetben a Megbízót terhelik, aki további egyeztetéseket folytathat partnerével (felrakó hellyel) a bírság összegének áthárításával kapcsolatban.

A fentebb leírt szigorítások tömeges büntetéseket vonhatnak maguk után, amelyek összege kimagasló lehet. Ezen bírságok elkerülése közös érdekünk, ezért kérjük, hogy vizsgálják át rakodási folyamataikat, valamint fordítsanak kiemelt figyelmet a megbízásban szereplő súlyadatok pontos megadására.

Bízva a további sikeres együttműködésben,
a BI-KA Logisztika Kft. csapata

A tengelysúlymérő rendszerről további hiteles információkat itt találhat.

 

 

 


Kapcsolat

BI-KA LOGISZTIKA Kft.

Központ:
5000 Szolnok, Városmajor u. 23.
Telefon: +36 56 524 050
Fax: +36 56 524 040
Email: info@bi-ka.hu

Budapesti iroda:
1146 Budapest, Thököly út 116.
Email: uzletfejlesztes@bi-ka.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen a legfontosabb aktualitásokról!