Szállítmánybiztosítás

SZÁLLÍTMÁNYBIZTOSÍTÁS

Vállalatunk a vevői igényeknek, elvárásoknak igyekszik maximálisan megfelelni, így az áru szállítás alatti biztonságára kiemelt figyelmet fordít és kedvező feltételekkel kínál szállítmánybiztosítási szolgáltatást.

Melyek a főbb különbségek a nemzetközi és belföldi viszonylaton végzett fuvarfeladatok esetén a fuvarozó CMR szerinti felelőssége és a szállítmánybiztosítás között?

Fuvarozó CMR szerinti felelőssége NEM TARTALMAZZA SZÁLLÍTMÁNYBIZTOSÍTÁS TARTALMAZZA
Vis major, elemi kár események (pl. vihar, földrengés, árvíz) és egyéb elháríthatatlan események. Vis major esetek korlátozás nélkül biztosítottak.
Hiányzó vagy nem megfelelő csomagolás. A fedezethez a szokásos kereskedelmi csomagolás, adott esetben csomagolatlan állapot elegendő.
Az áru kezelése, raktérben történő elhelyezése, fel- és lerakása a feladó, átvevő vagy olyan harmadik személy (fuvarozó) által, aki a fent említettek megbízásából tevékenykedik. Csak a Szerződő által végrehajtott, nem megfelelő vagy szakszerűtlen rakodási mód kerül alapesetben kizárásra, de külön megállapodás alapján az is biztosítható.
Az áru természetes tulajdonságaiból eredő károk (pl. törés, rozsdásodás, kilyukadás, megromlás) esetén. Igény szerint az áru természetes tulajdonságaiból eredő károk teljes egészében biztosíthatók.
Károk, melyekért egy, a közlekedésben részt vevő másik fél felel. A felelősség kérdése nem mérvadó. Döntő jelentőségű a szállítmányt ért kár bekövetkezése.
Háborús események, felkelés, rablás, fosztogatás, sztrájk, felsőbb hatalmi szerv intézkedése, elkobzás, lefoglalás. Háború, felkelés, rablás, fosztogatás és sztrájk kockázata részben biztosítható.
KORLÁTOZOTT FELELŐSSÉG TELJES ÁTFOGÓ FEDEZET HÁZTÓL HÁZIG
Az áru átvétele és kiszolgáltatása közti időszakra (a fel- és lerakodás kockázata nélkül). Kb. 10,4 EUR/kg bruttó tömeg.

Szállítmánybiztosítás kalkulátorunkkal ellenőrizheti, hogy küldeménye magas értékű-e, azaz hozzávetőlegesen 10,40 EUR/kg érték feletti-e.  

A fentiekkel kapcsolatban további információért keresse munkatársunkat:

 

Tóthné Horváth Andrea
Vevőszolgálati munkatárs

Tel: +36 56 524 053
Fax: +36 56 524 040

Mobil: +36 30 7776 672
E-mail: tothne.andrea@bi-ka.hu


Leave a Reply

Kapcsolat

BI-KA LOGISZTIKA Kft.

Központ:
5000 Szolnok, Városmajor u. 23.
Telefon: +36 56 524 050
Fax: +36 56 524 040
Email: info@bi-ka.hu

Budapesti iroda:
1146 Budapest, Thököly út 116.
Email: uzletfejlesztes@bi-ka.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhessen a legfontosabb aktualitásokról!